Share |

První reportáž: Example v Praze!

Švihadlo a jedem!

Example. Ten kluk mi leží v žaludku už hodně dlouho.

Od prvního mixtapu, pár koncertů v Londýně v malejch pubech až přes Ibizu a jeho MC set jen s DJ (ten byl fakt perfektní, možná proto, že Example je čím dál tím víc Ibiza jak vyšitá a koneckonců tam i rád lítá, že jo) až k skvělymu koncertu na loňským RFP.

Ten byl možná tak dobrej proto, že tam nic jinýho kloudnýho skoro nebylo. A dneska? Profi show, malá sportovní hala je debilní místo, o tom žádná. Tracklist podle očekávání postavenej na jistotách a věcech z nový desky, nic nedrhne, všechno pěkně odsejpá, těch "somebody srcreeeeaaaammm" je tak akorát (tedy dost!) a lidi jedou, jako by byli na ty Ibize a ne v promrzlý šedivý Praze.

Hezkej koncert, akorát se nemůžu ubránit dojmu, že přes všechny ty naprosto jasný věci, že to je poctivej pop, sublimující všechno současný od hiphopu model 2013 až po dubstep, progressive a electro house neškodnýho kalibru pro mainstreamový fanoušky, co choděj na Sensation White, je to vlastně takovej warm up z posilovny. Švihadlo a jedem!

Bylo to hezký, ale občas úsměvný a dorazila mě představa, že by Example zpíval česky, to by bylo něco! Fajn koncert, fakt, ale trochu po povrchu klouzající zážitek. Anybody screeeeeaaaammmm?! Oh... fuck yeah!

 

Example, Incheba Arena Praha, 15.3. 2013


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.