Share |

První Noc filozofie ve Střední Evropě!

První Noc filozofie ve Střední Evropě přinese 16.-17. června 2016 příspěvky více než 50 hostů z Francie a zemí Visegrádské skupiny na téma „Obrazy, věda a politika“.
Akce proběhne od 19 hodin večer do 3 hodin ráno. Na tuto akci se do Prahy sjede 55 filozofů z Belgie, Francie, Maďarska, Itálie, České republiky, Polska a Slovenska. Široké veřejnosti bude nabídnuta série přednášek, debat, literárních pásem, komentovaných filmových projekcí a výstav, jejichž spojujícím tématem budou „Obrazy, věda a politika“.
Tento první pražský ročník se uskuteční ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze a na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.
 
Mezi 19:00 a 03:00 si budete moct vybrat z přednášek, debat, koncertů, komentovaných prohlídek, autorských čtení a promítání na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a ve Veletržním paláci Národní galerie a sestavit si tak vlastní program festivalu filozofie, který se bude věnovat řadě otázek - třeba: Je třeba člověka vědecky vylepšovat? Jak mluvíme o konci světa? O co jde v biopolitice? Jak si politika vypůjčuje metafory těla? Proč bychom měli přemýšlet o životním prostředí? Co o nás říkají zvířata? Co je bioetika? Jakou moc nad námi mají obrazy? A jak lze zobrazovat náš mozek? Program připravili Anne Gléonec (Univerzita Paříž VII) a Ondřej Švec (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze).
 
Kompletní program nocfilo.hypotheses.org/.

Vstup zdarma. 

/FB EVENT/
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.