Share |

První máj na laně z "Nuseláku"

foto: pořadatel akce

Zní to neuvěřitelně, ale lidé s hendikepem mohou bez problémů slaňovat z velké výšky. Kamil Střihavka, zlatá snowboardistka Eva Samková, Tomáš Hanák či Lucie Výborná si spolu s již ostřílenými sportovci z Jedličkova ústavu 1.5. ve 12:00 ověří, že to rozhodně není "jenom jako". Historicky první pokus o slanění Nuselského mostu na invalidním vozíku bude zároveň zapsán do České knihy rekordů.Potom zahrají kapely Tam Tam Batucada, Sto zvířat a samozřejmě The Tap Tap.
 
Slaňování
Dva roky trvalo získat povolení ke slaňování Nuselského mostu na mechanickém invalidním vozíku. Nyní parta známých muzikantů z kapely The Tap Tap konečně dostala zelenou a adrenalinová show tak může začít! Místo, kde se vše bude odehrávat, je cca 50 m od začátku Nuselského mostu ve směru z centra. Zlatá olympijská medailistka Eva Samková slaňování na vozíku vzhledem ke svému nedávnému zranění vyloženě vítá. „Moc se na tuhle akci těším. Můj trenér chtěl z Nuseláku před lety skočit jako kaskadér do krabic, ale nakonec se to nepovedlo, tak si ho nyní alespoň slaníme. To je také výjimečná věc. Já to možná i vzhledem k mému nedávnému zranění zkusím i na vozíku. Líbí se mi aktivity The Tap Tap, jsou borci. A účel, pro který se to celé dělá, je fajn!," říká Eva Samková.Kromě známých osobností budou slaňovat i ostřílení borci z řad hendikepovaných sportovců jako Kateřina Šůlová nebo Zdeněk Krupička, který říká: „Adrenalinové sporty dělám už několik let, opravdu se v tom vyžívám a jsem rád, že budu moct pokořit další cíl.“  Poté se předvedou např. Kamil Střihavka nebo muž roku 2009 Martin Zach. „Na slaňování se těším, bude to další adrenalinový zážitek, ale respekt z toho mám, přeci jen Nuselák je dost vysoký,“ svěřil se Martin Zach. „Těžko říct, zda dole opět stanu na matičce zemi nebo se “rozmajznu” na placku, ale na slaňování “Nuseláku” už se moc těším,” dodává další ze slaňovačů, herec Tomáš Hanák.
 
Celou napínavou a dech beroucí show půjde nejlépe sledovat od Kongresového centra, od Muzea Policie ČR a z parku Folimanka, kde bude také připraven stánek s občerstvením. Ve 14:00, po dosednutí posledního borce, následuje prvomájový a bubenický taneční průvod s Tam Tam Batucada a The Tap Tap z parku Folimanka do areálu Jedličkova ústavu a škol, kde festival Pojď dál proběhne. K dispozici budou i speciální „Tap Tapovská“ mávátka pro děti i dospělé.
 
Festival Pojď dál
Zlatým hřebem festivalu bude křest písně Sundej brejle, kterou členové “Zvířat”, Honza Kalina s Tomášem Belkem, napsali přímo pro The Tap Tap. „Když nás loni na trutnovském festivalu Šimon Ornest, šéf a dirigent The Tap Tap, oslovil, zda bychom s Tomášem Belkem pro ně napsali písničku, věděli jsme, že to je nabídka, která se neodmítá... Jednak na nás pravidelně členové tohoto tělesa chodí (jezdí), jednak se s Šimonem známe léta a hlavně: dirigent a maminka se zkrátka musí poslouchat! To zadání bylo velmi ostré a tvrdé - napsat černočernou píseň, která by zapadla do turné „The Tap Tap načerno“. Myslím si zcela neskromně, že se nám píseň Sundej brejle docela povedla a “Taptapové” ji hrajou víc než parádně,“říká frontman kapely Sto Zvířat Honza Kalina
 
Festival bude zahájen v 15:00. Dospělí návštěvníci i děti si budou moci vyzkoušet, jaké to je sportovat v disciplínách, jako např. lukostřelba,  boccia, veslovací trenažér, překážková dráha nebo floorball na vozíku. Součástí programu bude také slavnostní předání speciálního elektrokola v designu Harley Davidson, které firma “Víc Než Kolo” vyrobila speciálně na míru pro členku Tap Tapu jako moderní kompenzační pomůcku.„Měřím 100 cm a pro samostatný pohyb po městě používám dětské kolo. Miluju motorky, ale nikdy jsem ani nedoufala, že budu moct nějakou sama řídit. Je to naprostá pecka!!!”doplňuje budoucí majitelka elektrokola Jitka Hroudová.
 
V místě konání festivalu u budovy škol Jedličkova ústavu čeká malé i velké návštěvníky mnoho atrakcí a kvalitní občerstvení.
 
Akci pořádá občanské sdružení Tap a kapela The Tap Tap v rámci turné „The Tap Tap načerno“ (www.tttnacerno.cz), které podporuje celostátní sbírku na dostavbu Jedličkova ústavu a škol v Praze (www.sbirkajus.cz).
 
Více informací na:
www.pojddal.cz

www.thetaptap.cz
www.facebook.com/thetaptaptap
 
- - -
 
Záštitu nad akcí převzali: Radní pro školství Mgr. Ludmila Štvánová, náměstek primátora hl. m. Prahy Ing. Jiří Nouza, starostka MČ Praha 2 Mgr. Jana Černochová a starosta MČ Praha 4 Pavel Caldr.
 
Partneři akce jsou: MHMP, Era pomáhá, Pražská plynárenská a. s., Lešení Peri, MČ Praha 2, MČ Praha 4, Flexi, Singing rock, SC JÚ Praha, Čro2, Radiožurnál, Regionální deník, JCDecaux, Xantypa, Glanc, EuroZprávy, Logosign, Qeep, Bigboard, Matrix media, Kytary.cz, Osa, Agentura Dobrý den


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.