Share |

První filmový festival na Facebooku začíná

ilustrační foto Adam Fuchs

Pod patronátem festivalu Finále začíná první filmový festival, který se odehraje na sociální síti Facebook. Facebook Film Festival Finále, neboli 4F, je určen pro krátkometrážní filmy do 15 minut délky a je otevřen pro každého. Každý se může se svým filmem festivalu zúčastnit a každý může být i porotcem. Hodnocení filmů probíhá pomocí označení „Líbí se mi“, takzvaným „Likem“. Vítězný film FFFF, který bude mít na svém kontě nejvíce „Liků“, získá 500 €. 

Internetová adresa, kde festival probíhá, je jednoduchá:  HYPERLINK "http://www.facebook.com/ffffinale" www.facebook.com/ffffinale . Na profilu festivalu jsou i pravidla pro přihlášené filmy. Stejně jednoduchá je i cesta a přihlášení na festival – stačí svůj film na facebookový profil festivalu prostě nahrát a čekat, kolik lidí ho kladně ohodnotí. 

Omezení festivalu jsou minimální, zúčastnit se ho mohou absolventské nebo školní filmy, naprosto amatérské filmy dělané pro radost, snímky točené na kameru, ale i filmy z mobilů, nebo hudební klipy. „Vše, co je „pohyblivý obrázek“ a má minimálně 1 a maximálně 15 minut, považujeme pro FFFF za odpovídající. Pak už jen záleží, jak se bude líbit,“  říká Ivan Jáchim, ředitel festivalu Finále, které pomáhá FFFF připravovat. 

Facebook Film Festival Finále je určen všem, kteří chtějí své dílo ukázat ostatním a troufnou si jít s kůží na trh a poměřit se s jinými. 

Filmy, které získají alespoň 15 fanoušků, kteří ho označí zvednutým palcem „Líbí se mi“, do 15. dubna, budou veřejně promítnuty i na samotném festivalu Finále. Diváci, kteří shlédnou film osobně na festivalu, mohou s pořadím více zamíchat. Budou totiž moci svým favoritům udělovat tzv. „Maxilikes“, který se počítá jako 5x běžné „Líbí se mi“.  

Facebook Film Festival Finále už je v tuto chvíli otevřen a poběží do 22. dubna do 22:00 hodin. 

 

Festival českých filmů Finále bude letos probíhat od 17. do 23. dubna v Plzni. Slavnostní zakončení festivalu Finále odvysílá v přímém přenosu Česká televize a vítěz facebookového festivalu by na něm měl být vyhlášen spolu s ostatními cenami Finále. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.