Share |

Projekce oceňovaného dokumentárního road movie 6 kroků od sebe

Jste jen šest kroků od Obamy či mexického farmáře
foto: KineDok

Víte, že s jakýmkoli obyvatelem naší planety jste propojeni přes pouhých šest známých? A že s nástupem Facebooku vás od Baracka Obamy či jihoamerického indiána dělí dokonce už jen necelých pět známostí? Polský filmový tvůrce Bartosz Dombrowski se ve svém dokumentárním road movie 6 kroků od sebe inspiroval teorií amerického sociálního psychologa Stanleyho Milgrama a na příkladu polské punkrockerky a mexického farmáře zkoumá, zda jsme si ve stále se zmenšujícím světě opravdu blíže a zda i ten nejobyčejnější člověk může nabídnout poutavý životní příběh.
 
Snímek 6 kroků od sebe z letošní nabídky projektu KineDok, organizovaného Institutem dokumentárního filmu, bude k vidění 16. srpna ve 21.30 v jediném brněnském letním kině zaměřeném na dokumentární filmy s názvem Palouk stříbrného plátnaNa projekci bude osobně přítomen i režisér filmu Bartosz Dombrowski k debatě s diváky.
 
Vstupně na akci je dobrovolné. Během podzimu se bude film promítat ještě na netradičních místech v Šumperku, Teplicích, Liberci či Veselí nad Moravou. Rozhovor s Bartoszem Dombrowskim o tom, že životní příběh každého člověka může být při správném uchopení velmi poutavý a že filmoví tvůrci bývají tím nejhorším publikem, si můžete přečíst zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.