Share |

Prodejní výstava Czech Design Week se chystá na květen. Spolupracuje se zahraničními design weeky

Národní třída bude v květnu v obležení českého a zahraničního designu v rámci festivalu Czech Design Week jaro 2017
 
 
Pět pater DUP 36 na Národní třídě v Praze bude od 8. do 14.května 2017 patřit prodejní výstavě českých i zahraničních designérů. Po úspěšném listopadovém Czech Design Weeku v Kafkově domě v Praze se nyní festival designu představí v nových prostorách. 
 
 
Ředitelem festivalu je Lukáš Pipek a pozici uměleckého ředitele zastává Petr Hájek.
„Letošním rokem startujeme partnerství a spolupráci hned se třemi prestižními design weeky, Jsou to Varese Design Week (Itálie), London Design Fair (UK) a Saudi Design Week (Saudská Arábie). Všechny tyto festivaly postupně přivítají na své půdě české designéry, a naopak my jejich. Z listopadového CZDW nás bude reprezentovat výherce Objevu roku – 440Audio se svými gramofony, dále to bude Tonak a jejich klobouky a značka Kozak se svými koženými doplňky.“doplnil Lukáš Pipek, ředitel festivalu.
„Na našem designovém festivalu si opět přijdou na své milovníci nábytku, skla, porcelánu, módy i interiérových doplňků. Můžeme také potvrdit spolupráci se společností Walt Disney Europe. Nejen děti, ale věřím, že všechny návštěvníky nadchne speciální kinetická socha z produkce Walt Disney.“. Rád bych také upozornil na dvě akce, jež předchází CZDW a které můžete navštívit již nyní v Quadriu. První z nich je pop-up store CZDW, kde si mohou zájemci koupit výrobky umělců vystavujících na loňském ročníku v Kafkově domě. Tuto možnost mají až do 31.3.2017. Druhou doprovodnou akcí je výstavní projekt Candy Shop představující umělecká díla z depozitu The Chemistry Gallery a zároveň selekci zcela nových děl vybraných autorů. Formálně se výběr děl soustřeďuje na obrazy, sochy, objekty a světelné instalace. Výstava Candy Shop přibližuje výtvarné umění široké veřejnosti a nabízí pohled na lahůdková díla současných mladých umělců v neobvyklém kontextu a to od dnešního dne do 20.3.2017.”  dodává Petr Hájek – umělecký ředitel CDW.
 
 
 
 
 
 
 
Představení pořadatelů:
 
 
 
 
PETR HÁJEK
 je majitelem galerie moderního umění The Chemistry Gallery a obchodu The Chemistry Design Store. Za dobu své působnosti objevil a představil veřejnosti desítky začínajících mladých umělců. Za osm let fungování The Chemistry Gallery připravil téměř sto výstav. Vede galerii, která za svůj koncept podpory umělců nejmladší generace získala cenu Art Prague Young Award na uměleckém veletrhu Art Prague. V loňském roce se s The Chemistry Gallery účastnil výběrových veletrhů The Solo Project ve švýcarské Basileji a veletrhu ART.FAIR v Kolíně nad Rýnem. V letošním roce představil v březnu na prestižním veletrhu Volta NY v New Yorku českého malíře Tomáše Němce.
 
 LUKÁŠ PIPEK                                                                          pracoval pro společnosti, jakými jsou Sony, Apple nebo LG. Stál u zrodu několika úspěšných vstupů zahraničních značek na český trh (například Blackberry a Nubia). Již v minulosti se angažoval na umělecké a designové scéně a v oboru marketingu spolupracoval s veletrhem současného umění Art Prague a veletrhem fotografie Prague Photo. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
INFORMACE PRO REDAKTORY:
 
Czech Design Week je festival designu, který se poprvé uskutečnil v roce 2015. Hlavními pořadateli jsou Petr Hájek /galerista, majitel The Chemistry Gallery a The Chemistry Design Store/ a Lukáš Pipek. 
 
ADRESY LOKACÍ:
 
DUP 36, Národní třída 36, Praha 1
OC Quadrio, Spálená, Praha 1
OFICIÁLNÍ WEB: http://www.czechdesignweek.cz
FACEBOOK: www.facebook.com/czechdesignweek.cz/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/czechdesignweekcz/
VIDEO TEASER: https://www.youtube.com/watch?v=eL5Uy3Wn9eU&t=1s
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.