Share |

Proč zrovna letos navštívit Mariánské Lázně?

Mariánské Lázně slavnostně zahájily 209. lázeňskou sezónu a odhalily bustu skladatele Petra Hapky

Mariánské Lázně otevřely tradičně druhý květnový víkenddalší, v pořadí již 209., lázeňskou sezónu. Slavnostní zahájení lázeňské sezony má v ML dlouholetou tradici, i když v současné době je už víceméně symbolické, protože lázeňské hotely a provozovny jsou v Mariánských Lázních otevřeny celoročně, takže lázeňská sezóna vlastně nikdy nekončí. Byla také odhalena busta Petra Hapky, která stojí v blízkosti slavné Zpívající fontány, pro kterou Hapka napsal první a jednu z nejkrásnějších skladeb.
 
Mariánské Lázně patří mezi světově proslulá léčebná lázeňská střediska, které si za dobu své existence oblíbila řada významných osobností z oblasti politiky, vědy a umění jako byl J. W. Goethe, E. Destinová, anglický král Edward VII., T. A. Edison, M. Twain, F. Chopin, A.Nobel, J. Strauss, R. Wagner, S. Freud, F. Kafka, F. Nietsche, G. Mahler a mnoho dalších.
I protišedi je navštívilo, a to několikrát. Jedinečná kombinace přírody a noblesní architektury působí jako svět sám pro sebe (lázeňská část leží kousek od rušnější části města, takže jste jak v pohádce... ale můžete snadno za pár minut trolejbusem třeba do obchodů). Mariánské lázně jsou jednak super na léčbu skutečných neduhů, jednak výborné jako relax pro ty, kterým nic není. Pokud se cítíte vystresovaní a trošku vás bolí záda, radíme vám - dopřejte si třeba týden v lázních. Hotely tu mají luxusní i jednoduché  a podle nás se vyplatí invetsovat do týdne s procedurami víc, než nakupovat hromady všeléků z módních oříšků a bobulí, které k nám cestovaly přes půl světa. Mariánské lázně nám nabízejí přírodní, lokální léčbu a relax. Vracíme se sem fak rádi...
 
5+1 tip, co tu zažít v letošní sezoně
- do 4.6. trvá v Městském muzeu výstava Půlstoletí s Cimrmanem
- 20.5. V 7.30 ráno startuje u nádraží turistický pochod Krajem léčivých vod
- 26.-28.5. proběhne v prostorách kolonády Ferdinadova pramene multižán-rový festival s přízviskem „miniKOK“. Kulturně ozdravná kúra, v podobě hudby, tance, filmu, divadla, výtvarného umění, určená pro všechny věkové kategorie.
- V neděli 28. května 2017 se poblíž rozhledny Hamelika v Mariánských Lázních uskuteční 3. ročník běžeckého závodu Hamelika třikrát jinak
- 17.6. proběhne Metternichova výzva - extrémní závod Slavkovským lesem
+ Samozřejmě Zpívající fontána. Hraje každou lichou hodinu od 7 do 21 ho- din, naposledy však hraje vždy ještě ve 22 hodin. Poslední dvě hodiny navíc zpestří světelná produkce.

 

 

Chcete vědět víc? Navštivte web marianske-lazne.info
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.