Share |

Prince Party: S hudbou Prince oslavte Tři krále

Prince Party
foto La Fuente

Funkové a soulové, ale i popové a rockové hity Purple Rain, Kiss, Black Sweat, My Name Is Prince a Get Off zaznějí v pátek 6. ledna v dejvickém klubu La Fuente na Prince Party. Do playlistu bude zařazena také Princova čerstvá novinka Extraloveable. Po celou noc bude DJ pouštět muziku umělce, který mnohými bývá označován za geniálního a od konce 70. let mění tvář popu.

V České republice bývají pravidelně party fanoušků Depeche Mode nebo irských U2. Funkové akce tak časté nejsou, zvlášť ne takové, které by celé byly věnované jednomu interpretovi. "Byť je Česká republika bigbítový národ, žije zde několik milovníků drahého kamení, čokoládových žen a hutné muziky, která rozhoupe boky i těm největším prknům. A právě tito perverzní milovníci se takto hodlají sejít a vítají každého nového člena. Prince je záruka hekavé atmosféry," uvedl spolupořadatel akce Petr Soukup.

Prince, jenž se téměř celá 90. léta skrýval za hudebně-sexuální symbol, patří mezi nejvýznamnější hudební ikony. V 80. letech soutěžil s Michaelem Jacksonem o trůn krále popu. Tuto bitvu vzdal a odklonil se od klasického popu. Začal se více věnovat jazzu, dřevnímu funku a new wave. Přitom ho nikdy nepřestal zajímat vývoj hudby. Vstřebal to nejlepší z hip-hopu i tanečního electra. Za svou kariéru vydal 25 studiových desek s podpisem Prince (nebo Symnol), 5 soundtracků, 3 alba jako New Power Genaration a nespočet dalších nahrávek pod všemožnými pseudonymi. Dosud posbíral sedm cen Grammy, Zlatý glóbus i Oscara. Od roku 2004 je v Rock and Rollové síni slávy.
6. ledna 2012 od 21:00 v klubu La Fuente
http://www.lafuente.cz/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.