Share |

Princ Edward přijede do České republiky podpořit rozvoj mladých lidí

Princ Edward, hrabě z Wessexu, nejmladší syn královny Alžběty II. a prince Phillipa, vévody z Edinburghu, navštíví na konci října Českou republiku. Účelem jeho návštěvy je účast na akci International Gold Event, která je součástí vzdělávacího programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu.
 
International Gold Event 2017 (IGE), kterého se Princ Edward bude aktivně účastnit, je prestižní mezinárodní leadership program, konající se jednou za 3 roky v jednom ze světových regionů. Do Evropy se tato událost vrací po 18 letech a odehraje se na konci října (25. – 30.10. 2017) v Praze. Účastnit se bude téměř 100 mladých lidí z celého světa, kteří již prošli programem Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE). Hlavním tématem letošního IGE je otázka zapojení mladé generace do naší udržitelné budoucnosti.
 
IGE v Praze poskytne unikátní příležitost skupině mladých budoucích lídrů z celého světa pracovat během několika dnů na speciálních projektech zaměřených na integraci, zaměstnanost a rozvoj kompetencí. Účastníci budou pracovat na rozvoji svého potenciálu, svých dovedností, schopnosti překonávat své hranice a limity, a učit se odpovědnosti při práci v týmu,“ vysvětluje Jiří Zrůst, předseda správní rady DofE v České republice.
 
Celá akce spadá pod neformální vzdělávací program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, který působí ve více jak 140 zemích po celém světě. Program byl založen Princem Philipem, manželem královny Alžběty II., již před více než 60 lety. Princ Edward, který vede celou nadaci, a který je sám úspěšným absolventem a držitelem zlatého DofE ocenění, přijede nyní osobně do Prahy a podpoří svou účastí jak IGE 2017, tak činnost DofE v České republice.
 
Program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu v České republice funguje např. pod záštitou MŠMT ČR, MZV ČR nebo Britské ambasády a je podporován významnými osobnostmi v ČR, jako např. Markem Ebenem nebo bývalou lyžařkou Šárkou Strachovou. Program je široce uznáván zahraničními univerzitami i zaměstnavateli jako známka kvality studentů a uchazečů. Po celém světě se do DofE zapojuje každoročně přes milion mladých lidí. V současnosti v rámci ČR program plní přes 2500 účastníků v celkem 160 vzdělávacích institucích.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.