Share |

The Primitives Group míří do Českých Budějovic

foto: pořadatel akce

Tento týden se uskuteční již devátý ročník tradičního budějovického festivalu hudby a poezie s názvem Literární večer. Od čtvrtka 20. až do soboty 22. října si návštěvníci mohou poslechnout zajímavé žánrové kapely současné alternativní scény a zaposlouchat se do autorské poezie převážně místních básníků.
 
,, Literární večer je každoroční přehlídka zajímavých osobností a žánrově občas dost těžko zařaditelných kapel. Svým rozsahem a kvalitou je jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu v celých jižních Čechách, a proto byste si jí v žádném případě neměli nechat ujít,“ říká zakladatel festivalu Petr Kožen Znoj.
 
Letošní ročník startuje ve čtvrtek v literární kavárně Měsíc ve dne od 19 hodin. ,, Nejdříve se představí několik místních autorů a přečtou něco málo ze svých prací. Na konci večera  bude následovat malé hudební překvapení, “ řekla organizátorka literární části festivalu Lucie Mačí.
 
V pátek a v sobotu festival pokračuje v českobudějovickém klubu Velbloud. Po oba dva dny program začíná od 20:00 hodin a představí divákům pět kapel z celé republiky.
 
V pátek dorazí do Českých Budějovic snad poprvé kultovní česká psychedelic rocková skupina The Primitive Group, která vznikla v roce 1965 pod názvem Primitivové. Na název The Primitives Group se přejmenovala v roce 1967. Skupina je označována za jednu z prvních na světě, která na pódiu používala výtvarnou stylizaci, ohňové, pyrotechnické a kouřové efekty. V roce 1967 skupina vystoupila na prvním československém beatovém festivalu, o rok později pak i na jeho druhém ročníku. Skupina se rozpadla v roce 1969, kdy Ivan Hajniš emigroval. Na Primitives Group navázala v sedmdesátých letech 20. století skupina The Plastic People of the Universe. Jako předkapela vystoupí domácí Idiot Bastard Son.
 
V sobotu festival zakončí stálice českobudějovické scény, které se na domácím pódiu předvedou po drahné chvíli. Ceasarovy Kanady, Nuly a The Podzemnix.
 
Neseďte proto doma a vyražte si užít tři dny plné muziky a poezie ve dvou českobudějovických klubech. Více informací naleznete na stránkách pořadatelů www.hukot-cb.cz . /FB EVENT/
 
Vstupné na čtvrtek je dobrovolné, pátek v předprodeji za 150 Kč v klubu Velbloud nebo na /WEBU/, na místě pak za 200Kč. V sobotu vstup stojí 80 Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.