Share |

Přijďte se zítra vybláznit do blázince!

V Bohnicích se uskuteční pokračování Festivalu nové kultury
Psycho Rock'n'Roll Carneval
Psycho Rock'n'Roll Carneval

Může být literatura sexy? A může být literatura pank? V Bohnicích ti zítra večer nabídne odpověď panoptikum Literopsychopank Luciáše F. Svobody, během kterého se na literárním pódiu vystřídá celkem deset mladých, neokoukaných, protišedních jmen.
 
A kdyby náhodou neznámí umělci či neznámé umělkyně nudili, zaručeně tě pobaví dění na hlavním pódiu, kde budou hrát kapely, které ještě nikdy nikomu okousání všech deseti nehtů nedovolily, na šálek čaje pro tebe bude otevřena i čajovna.
 
To vše a ještě více na Festivalu nové kultury, který se uskuteční pod záštitou Rock'n'Roll Psycho Carnevalu, tedy akce pořádáné kluky a holkami z Trafačky.
 
NĚCO Z MINULOSTI
 
Zimo-jarní Festival nové kultury se při své premiéře uskutečnil v březnu letošního roku, v hradčanské kavárně Potrvá. Tehdy celou akci navštívilo přibližně sedmdesát lidí, zítřejší léto-podzimní pokračování kalkuluje s návštěvou minimálně dvakrát vyšší. I proto se tentokráte prestižní literární událost přemístila do areálu Psychiatrické léčebny v Bohnicích.
 
Právě v tamní Varně 27. září vystoupí - kromě zmíněné hudební složky, jež reprezentují progresivní kapely The Drain, Gangnails nebo Esa z lesa - deset mladých literárních autorů a autorek. V deseti desetiminutových autorských čtení se pokusí návštěvníky přesvědčit, že nová kultura opravdu žije.
 
NĚCO Z BUDOUCNOSTI
 
Kromě začínajících literátů zítra vystoupí i kvarteto Petrů, a totiž fragilní Malej Péťa, znepokojivý Jen Básník Noci, dekadentní Petr Polívka, dále samozřejmě jeden z organizátorů celé akce, Luciáš F. Svoboda, a také jeho speciální host - Černého Petra si v roli čtvrtého Petra v pořadí vysloužil Petr Soukup, jehož pankové úderovky, které zveřejňuje jako statusy na svém profilu na sociálních sítích, baví stovky stalkerů a followerů. Na závěr akce zahraje na literárním pódiu DJ Fatih Özgürlük svůj mix terorizujícího němectví a islámství.
 
Brány léčebny se pro návštěvníky otevřou v 19 hodin, začátek je naplánován o hodinu později. Již odpoledne ovšem můžeš navštívit výstavu v bohnické Prádelně nebo workshop, během kterého se dočkáš výroby masek společně s lečenými pacienty. Vstup na celou akci je v masce zdarma.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.