Share |

Pojďte do divadla Ponec na Africkou tančírnu

foto: Archiv Ba-To-Cu

TiDiTaDe, Pararingapatam, Tubabu, Ba-To-Cu...jak vám to zní? Ano, správně, jak zvuk bubnů a bubínků. Jsou to ale především názvy kapel a všechny (a samozřejmě řada dalších uskupení) mají dvě věci společné: jsou to čeští tanečníci a muzikanti a všichni se věnují africké hudbě a kultuře. Říká se přece „co Čech, to muzikant“, nebo ne?

Kvetoucí pražská afro-scéna je skutečně zajímavá a inspirativní. Rok od roku přibývá koncertů, dílen, afrických plesů, bubenických sletů a besídek, všechny zastřešené hudbou a kulturou západní Afriky (Senegal, Gambie, Burkina Faso, Mali a další). Kdo ví, kde se u nás vzala fascinace tímto vzdáleným a cizím světem, faktem zůstává, že se u nás čím dál častěji můžeme setkat s performery afrického i evropského původu a aspoň částečně nasát energii zemí vzdálených a exotických, kde čas plyne tak nějak „africky“ a každý, kdo umí chodit, umí také tančit a bubnovat.

Toto je pozvánka do divadla Ponec na Africký večer choreografky, pedagožky, tanečnice a bubenice Moniky Rebcové, kde 17.května zažijete různé formy afrického umění v interpretaci afrických a světových umělců skupiny Ba-To-Cu (ČR, Slovensko, Kuba, Japonsko, Rusko), profesionálů i amatérských nadšenců, ale hlavně vyzkoušíte na vlastní kůži, co takové tradiční africké rytmy udělají s českým publikem.

http://divadloponec.cz/playbill/detail/id/50910/mn/19/page/17


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.