Share |

Přes dvě desítky řemeslných workshopů zaplní Novoměstskou radnici, vstup bude zdarma

I v letošním roce proběhne oblíbená akce Novoměstské radnice Řemesla živě.
 
Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti, řemeslníky zaplní své historické prostory více než 20 řemeslnými workshopy. Festival řemesel je určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.
„V letošním roce navazujeme na loňský úspěšný ročník Řemesel živě. Podařilo se nám představit řemesla jako atraktivní obory pro vzdělávání absolventů základních škol, ale i maturantů škol středních se všeobecným zaměřením. A skutečně platí moto celé akce : Vyzkoušej si, zažij si! Návštěvníci si budou moci vyzkoušet jak se pracuje s rozličnými materiály -  kamenem, dřevem, pedigem, sádrou… Podívat se na základy puškařského řemesla. “ Charakterizuje akci ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.
„ Akci pořádáme již po několikáté a je vidět jak postupně se odborné školy a učiliště zaměřují stále více na péči o studenty. To je skutečně velice dobré.“ doplňuje na závěr produkční Bedřiška Kotmelová.
Jednání s odbornými školami a řemeslníky ještě probíhají, ale už nyní víme, že zde budou kováři, kadeřníci, truhláři, puškaři, autoelektrikáři, podlaháři, instalatéři, kuchaři, sklářka s výrobou skleněných květin a další
 
Kdy: 21. - 22. 2. 2018 od 09:00 – 17:00 hod
Kde: Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1, 120 00 Praha 2
www.nrpraha.cz
 
Vstupné: zdarma, ale některé workshopy budou zpoplatněny
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.