Share |

Představujeme značku Sutsu - eko, design, kvalita

foto: Sutsu

Narazili jsme na značku Sutsu, které není  cizí ani Fair Trade, ani životní prostředí a takhle nám ji představili zakladatelé:
 
Značka Sutsu vznikla v roce 2008 v Londýně, jako odpověď na záplavu oblečení, které jsou bez jakéhokoliv příběhu. Jako odpověď na všechny předesignované motivy, které ve skutečnosti nic neříkají..

Sutsu má jednoduchý cíl - mít pozitivní dopad na vše kolem. Spoluvytváříme originální label, surf/streetwear oblečení, pro všechny. Sutsu chce spojovat lidi a nezáleží na tom, zda jsou DJ´s, zda jezdí na skatu nebo surfu a nebo zda si jen užívají maximální komfort s neobyčejnými motivy. Nechceme být označováni za ekologickou značku, chceme, tato etika by měla být samozřejmostí i u ostatních velkých labelů, bohužel víme, že tomu tak není. Našeho poslání se však nikdy nevzdáme a šetrná výroba je naším základem. Každou sezonu chceme přinášet tu nejoriginálnější a nejpovedenější paletu motivů a oblečení, které se mezi sebou propojují.

Dva nejsilnější pilíře značky Sutsu jsou výrobní etika a čisté motivy inspirované zbytkem přírody a života kolem nás. Jako myšlenka vytvořit kvalitní originální značku oblečení s maximálním respektem k přírodě.

Sutsu funguje jako jedna rodina. Pro zachování té nejvyšší kvality materiálů a potisků zůstává výroba v Anglii. Každou sezonu společně navrhujeme a připravujeme ty nejpovedenější motivy a následně potvrzujeme pro nové kolekce. Již od počátku, jde o opravdový originál a malovýrobu. Každý design se výrábí v omezeném množství a každý kus oblečení je originál.

Sutsu se při výrobě zaměřuje na nejvyšší kvalitu použitých materiálů, které jsou přírodní, obnovitelné nebo recyklované. Pro výrobu oblečení používáme z největší části 100% certifikovanou organickou bavlnu, která pochází z ekologického zemědělství. 100% organická bavlna má bezpočet výhod ať pro naše životní prostředí půdu a vodu, tak oceníte hlavně při běžném nošení. Rozdíl poznáte při prvním dotyku a už nebudete chtít nosit nic jiného.). Oblečení je vyráběno dle spravedlivého obchodu a v ekologickém zemědělství není přípustná práce dětí ani práce v nedůstojných podmínkách, jako se tomu často děje. K této etické výrobě je zapotřebí mnoho certifikátů kvality a ekologických vazeb. Dále jsme v továrně, kde produkujeme naše výrobky, dosáhli snížení emisí uhlíkových plynů na 0 a tento rok jsme započali spolupráce s EcoTricity, což je společnost, která nás díky větrným turbínám pohání zelenou energií. Více o výrobě a materiálech na
http://www.sutsu.cz/aktuality/prectete-si-proc-surf-snow-a-skate-oblecen....

Dalším produktem Sutsu jsou bambusové skate desky. Bambus je nejrychleji obnovitelný zdroj materiálu, nepotřebuje žádnou zvláštní péči, do potřebné velikosti doroste kolem 5 let. V porovnání s klasickým javorem, který roste až 80 let. Když se bambusový kmen pokosí - začne znovu růst. Bambus je lehčí, pevnější a rychle obnovitelný.

Sutsu přichází s novou kolekcí pro jaro/léto 2012. Inspirovali jsme se láskou ke zmrzlinám v horkých letních dnech a trochu si pohráli s designy a zabrousili do tématu globálního varování s oteplováním naší planety. Při vymýšlení nové kolekce jsme se opět jako pokaždé nechávali inspirovat přírodou a snažili vám přinést to nejlepší.

Internetový obchod www.sutsu.cz nabízí možnost vyzvednutí v Praze. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.