Share |

Představujeme: Pražské muzeum módy a Obchod s vintage oblečením

Muzeum i obchod najdete v Praze, ve Štupartské 3.
foto: pořadatel akce

"Pražské muzeum módy & Obchod s vintage oblečením" je jediné muzeum módy v Praze a celé České republice. Díky němu získáte vhled do módních dějin v kontextu politických a sociálních událostí. Muzeum je spojeno s obchodem s vintage oblečením nabízejícím unikátní a vysoce kvalitní originální vintage oblečení a doplňky z let dvacátých až osmdesátých. Ručně vybrané, vyčištěné a profesionálně renovované.
 
Tento obchod provozuje malá skupina módních nadšenců, horlivých získávat a sdílet informace o tomto fascinujícím tématu – což je důvod, proč otevřeli první a jediné (a asi i nejmenší) Módní muzeum v Praze, které ukazuje a vysvětluje spojení mezi sociálními událostmi a jednotlivými módami. Jejich webové stránky jsou virtuálním rozšířením kamenného obchodu a muzea. Cílem je vytvořit zdroj užitečných informací volně přístupných všem.
 
Kombinací módního muzea a obchodu s vintage oblečením chtějí majitelé ukázat, že vintage oblečení jsou skutečné historické artefakty, dobový svědci minulých dnů a ne jen použité ošacení. Upozorňovat na důležitost recyklování oblečení a zdůrazňování výhod vintage oblečení je dalším úkolem webu. Na webu Pražského muzea módy a vintage obchodu můžete najít jednoduchý strukturovaný přehled historie módy, ale i detailní články.
 
Stávající expozice, kterou můžete nyní navštívit, se jmenuje "Little Black Dress or LBD". Malé černé šaty, zkráceně LBD (z anglického názvu Little Black Dress), jsou šaty jednoduchého střihu, černé barvy a často i krátké délky, jež jsou pokládány za nepostradatelnou součást dámského šatníku. Díky svému jednoduchému střihu a barvě je můžete nosit dle příležitosti jak do vyšší společnosti, tak i ležérně a neformálně. Jsou nadčasové a nikdy nevycházejí z módy. Patrně jsou také nejslavnějším oděvním kouskem 20. století. Staly se tématem pro mnohé články, knihy a výstavy o módě. K jejich zvěčnění napomohly i hollywoodské ikony jako Wallis Simpson, Edith Piaf či Audrey Hepburn. Anglická zkratka LBD se dokonce dostala do Oxfordského slovníku anglického jazyka a to v roce 2010. Výstava není prodejná, ale ve vintage shopu je k zakoupení široká škála originálních malých černých od 30. až po 80. léta, a to ve všech velikostech a téměř i střizích.
 
Výstava se mění každých několik měsíců. Pokud chcete znát předem, co se připravuje, můžete se registrovat k odběru novinek nebo sledovat webové stránky muzea.
 
Web.
Facebook.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.