Share |

Představení OFFline: 1 projekt. 3 soubory. 1 divadlo.

foto: pořadatel akce

420PEOPLE – Off Projects – Please The Trees. Tři osobité soubory na jednom místě pouze v jeden jediný večer – 19. 5. od 20.00 v Divadle Archa! Mimořádný projekt  OFFline vznikl s cílem zprostředkovat setkání příznivců současného tance v podání špičkového českého souboru 420PEOPLE a jejich hostů OFFprojects z Holandska s příznivci alternativně rockové kapely Please The Trees. Vše v koprodukci s přední pražskou progresivní scénou, Divadlem Archa.
 
OFFline propojuje živou hudbu a tanec, spíš než o divadelní představení půjde o koncert, kde se tančí a naopak, protože tak jako hudba má a zná mnoho forem, tak i tanec a pohyb má mnoho tváří a vrstev. Hudba a originální performance vtáhnout diváky do dění nejen v divadelním sále, ale i ve foyer před začátkem představení a během přestávky. 420PEOPLE pro tuto příležitost znovu obnovili úspěšnou choreografii Václava Kuneše Reen, zpracovávající téma návratů. OFFprojects, soubor složený převážně z bývalých tanečníků Nederlands Dans Theater pod vedením choreografa a hudebníka Amose Ben-Tala, budou s diváky v Arše komunikovat prostřednictvím tance, hudby i mluveného slova. V druhé části večera plynule naváže koncert kapely Please The Trees, držitelů ceny Anděl 2013 v kategorii alternativa, hrající ve složení Václav Havelka (kytara, zpěv), Míra Syrný (baskytara) a Jan Svačina (bicí).
 
Se souborem OFFprojects nás spojuje Amos Ben-Tal, respektive jeho muzika a nadšení pro živá vystoupení. Amos pro nás složil hudbu k choreografii Reen, kde i hrál, a poté k Wind-up. Když jsme na tohle téma mluvili s ředitelem Divadla Archa Ondřejem Hrabem, okamžitě navrhnul zapojit do projektuOFFline i Please The Trees, že bychom se k sobě hodili. Přiznávám, že já jejich muziku neznal, oni nás taky ne, ale hned po první společné schůzce bylo jasné, že do toho půjdeme všichni a s nadšením,“ říká tanečník a choreograf, umělecký šéf 420PEOPLE Václav Kuneš.
 
Společnou filozofii všech tří subjektů shrnuje konstatování: LIVE show is the best! A to i přesto, že za nezapomenutelnými momenty live vystoupení je hodně práce a úsilí. Václav Kuneš dodává: „Smyslem je propojit dvě snad až velmi rozdílné skupiny lidí, kteří, podle nás, mají ale k sobě velmi blízko. Co všechno se může přihodit při společném vystoupení těchto profesionálních subjektů, bude záležet nejvíce na divákovi. Perfektní trojúhelník!“
 
- - -
 
420PEOPLE – prestižní taneční soubor, který na přelomu let 2006/2007 založili Václav Kuneš a Nataša Novotná – bývalí dlouholetí členové Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Ve spolupráci s umělci z různých oborů naplňují svou uměleckou vizi a produkují tvorbu s pomyslnou značkou Made by Czechs, soubor 420PEOPLE je však zároveň organickou součástí mezinárodní tvůrčí scény. Soubor se od roku 2009 těší podpoře ze strany Nadace BNP Paribas.
 
www.420people.org
facebook event
www.offprojects.wordpress.com
www.pleasethetrees.com
Rezervace a vstupenky on-line:  http://websale.divadloarcha.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.