Share |

Přednáška: FINSKÝ DOBRODRUH ZVE DO STŘEDNÍ SKANDINÁVIE

foto Harri Ahonen

NA TREKU S HARRIM AHONENEM: FINSKÝ DOBRODRUH ZVE DO STŘEDNÍ SKANDINÁVIE
 
 
Skandinávský dům a Klub cestovatelů pořádají v sobotu 3. března přednášku finského dobrodruha a fotografa Harriho Ahonena (nar. 1976). Ten zavede své posluchače do národních parků středního Norska a Švédska, a to z tepla a pohody české metropole. 2.3. se akce koná v Brně (Moravská zemská knihovna na Kounicově).
 
„Zastavit se na břehu horské bystřiny a koukat se, jak voda rychle plyne mezi kameny. Na konci dne vylézt na vrcholek hory, kochat se rudými červánky zapadajícího slunce
a poslední kilometr klopýtat za světla baterky zpátky do chaty. Probudit se do jasné záře ranního slunce a znovu se dát na cestu.“ Takto poeticky popisuje finský dobrodruh Harri Ahonen své touhy a zážitky, které se již tento víkend pokusí předat pražskému publiku. Prostřednictvím poutavého vyprávění, doplněného řadou profesionálních fotografií, se s ním tak můžete vydat na treky až do střední Skandinávie.
 
„Harri Ahonen přijede do Brna vyprávět o svých cestovatelských zážitcích, ale také předat svým posluchačům užitečné rady. Řeč bude o ubytování v tamních turistických chatách, bavit se budeme o způsobech dopravy v severní Skandinávii a návštěvníci dostanou i tipy na nejkrásnější turistické trasy,“ upřesňuje Eliška Zoubková ze Skandinávského domu.
 
V popředí Ahonenova vyprávění však bude především krásná příroda našincům stále ještě málo známé střední Skandinávie. Za ní i za lumíky, pižmoni, soby polárními
i evropskými se můžete vydat již třetího března. O den dříve se Harri Ahonen představí také v Moravské zemské knihovně v Brně, kde se jeho přednáška zaměří na treky severní Skandinávie.
 
Kapacita přednáškového sálu v Klubu cestovatelů je omezena, organizátoři proto doporučují rezervovat si vstupenky na cestu po Skandinávii prostřednictvím e-mailu filip@klubcestovatelu.cz, a to nejpozději do deváté hodiny ranní v den konání akce.
 
Co? Přednáška Harriho Ahonena: Treky střední Skandinávie
Kdy? 3. března 2018, 18:00 hodin
Kde? Klub cestovatelů, Masarykovo nábřeží 22, Praha
Přednáška proběhne v anglickém jazyce
Vstupné: 50 Kč / 40 Kč pro členy Skandinávského klubu
 
Více viz www.skandinavskydum.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.