Share |

Preciosa uvádí na trh kolekci Nereid

foto: Preciosa

Hravá, zábavná i okázale luxusní je nová síť Crystal Net od společnosti Preciosa. Tento přední světový výrobce a dodavatel prémiového českého křišťálu, zirkonie a nanogems ji dnes představil spolu s celou nejnovější kolekcí. Crystal Net nemá na světě obdobu.
 
Soubor žhavých novinek je tentokrát zasazen do prostředí nejtemnějších hlubin oceánu, do království  pradávné mořské nymfy Nereidky. Vedle podivuhodných stvoření tu najdeme také podmořské krátery s vyvěrající lávou a plejádu neskutečných barev i tvarů. Coby návštěvníci jsme ohromováni dekadentní nádherou této říše i její panovnice, přehnanou zdobností a tajemnou krásou vodního světa za hranicí všednosti.
 
Nereid je pozvánkou do tohoto fantaskního světa. Designy, které jsme vytvořili, dávají možnost okusit ho všemi smysly. S Nereid stoupáme z nejhlubších temnot oceánu po mělčiny, kde v písčinách malují sluneční paprsky na dno. Tématem navíc rezonuje naše hluboká fascinace technologiemi,” popisuje inspiraci kolekce podzim-zima 2018/19 Tereza Šikulová, vedoucí Design Labu Preciosa Components. „Nereid v sobě ukrývá touhu proniknout do nejhlubších koutů naší představivosti a překročit hranice toho, co známe a přijímáme jako krásné,” uzavírá.
 
Novinky v kolekci Nereid:
Jemná, lehká a poddajná, naše blyštivá síť Crystal Net je jedinečná. Doslova pokryje cokoli, čeho se dotkne, českým prémiovým křišťálem. Každý její kousek je na míru vyrobené mistrovské dílo, které lze vyvést v deseti rozdílných barvách a velikostech kamenů. To otevírá nekonečné možnosti kombinací a činí z křišťálové sítě hozenou rukavici pro kreativce.
 
Inspirací nové barvy Deep Sea je přírodní polodrahokam lapis lazuli, který šperkaři využívají už od pradávna. Jeho temně modrá barva je absolutní novinkou na trhu a dělá z Deep Sea jedinečně výstřední - i když stále prudce elegantní - základ palety barevných inspirací pro podzim a zimu 2018/19.  
 
Dokonale vyvážená mezi intenzivní a tlumenou, další novinková barva Erinite v zelenkavě modrých tónech tropických lagun rozproudí představivost všech fashionistů. Její záměrně vybledlý vzhled dodává křišťálu jemný a přirozený vintage vzhled a je tak zcela nezbytnou ozdobou jakéhokoli kousku podzimního a zimního šatníku.
 
Stejně jako příboj vymývá a zesvětluje po staletí barvy mrtvých korálů a lastur, také barva Smoked Sapphire je tlumenější verzí svého klasičtějšího jmenovce. Chladné podtóny Smoked Sapphire dávají této barvě jakýsi mimozemský podtext. Takový, jaký dokonale vystihne náladu očekávaných kolekcí podzimu a zimy 2018/19.
 
Stejně jako deroucí se láva v hlubokomořských příkopech prosvítá z hlubin, pokov Crystal Red Flame prostoupí křišťálem, pod nímž leží. Opulentní šarlatový závoj, kterým cokoli zahalí, i jakási obava a fascinace jeho zastřenou nádherou jsou zárukou, že každý outfit, který ozdobí, dostane jasný punc luxusu.
 
Snová směs červených, oranžových a růžových tónů nového pokovu Crystal Lava přináší ideální kontrast a závan tepla do podzimní palety Preciosa. Přesycené tóny tohoto pokovu mu dodávají svůdný až erotický nádech předurčený oživit jakýkoli zimní kousek oblečení.
 
Barevnou škálu Pearlescent jakoby svíral led nejchladnějších moří. Jde o mrazivou poctu hlubokomořským ekosystémům, kde žije řada bizarních a možná i znepokojujících bytostí, jež člověk zatím nespatřil. Budou tak ideálním oživením outfitů určených do příšeří zimních večírků.
 
Navzdory tomu, že symetrie nepochybně lahodí oku, dělají rozjařené křivky z krystalu Fantasy fascinující  ozdobu, která okamžitě přitáhne pohled milovníků netradičních detailů. Fantasy otvírá nekonečné možnosti k tvorbě geometrických vzorců a struktur a je kamenem, který potvrzuje sebevědomí svého nositele
 
Možnosti zušlechtění kovů doplňuje chladně dekadentní Ruthenium. Jakoby chromový lesk dělá z této mrazivé úpravy bránu do světa Inuitů a dalších lidí z mořských břehů dalekého severu.
 
Inspirován bájným pokladem ztraceným v dávných časech na dně temné mořské propasti se nový kámen Aventurine blýská zlatými šupinkami rozesetými v krystalu. Díky tomu se podařilo dokonale napodobit lesk a strukturu skutečných krystalů aventurinu. Díky neskutečně jemné až krémové barvě je Aventurine tou nejsnazší cestou k luxusu.
 
Podobně jako sluneční paprsky hladí, cokoli se mihne těsně pod převalujícími se vlnami, unikátní Crystal Pure nádherně zvýrazňuje materiál pod ním. Díky absenci simili může látka zářit přes křišťál, který podšívá.  
 
Vznešený Kratiras (řecky kráter), nejnovější limitovaná kolekce kabošonů Preciosa překvapuje dekadentní krásou ošklivosti. Stejně nečekaný jako záhyby mořského dna i stvoření, která tu v temnotě mohou přežívat, může být jedinečný Kratiras dokonalým detailem zimních kolekcí.  
 
Hra světla pronikajícího vodou k šupinám mořských tvorů inspirovala další nový kabošon, Hexagon. Jeho šestiúhelníkový tvar a opalizující barvy dokonale vystihují snahu o přesné zachycení reality, které je tolik typické pro kolekci podzim-zima 2018/19.  
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.