Share |

Pražský smog pročísnul španělský vánek

nevalné foto: autorka

Flamenco kytarista Vicente Amigo zahrál v pošmourný večer Praze.
Jeho koncert doplnilo pět hudebníků a tanečník Daniel Navarro, který ovšem většinu večera seděl a spolu s ostatními muzikanty tleskal a dupal.
Vystoupení trvalo ke dvěma hodinám a rozhodně mu nechyběla pestrost. Zahájilo ho několik skladeb, ve kterých se představil Amigo sólově, později se do půlkruhu kolem něj rozesadili ostatní. Doprovázeli Amiga jak kytarou a basou, tak perkusemi, tleskáním a dupáním a zpěvem (opravdu pěkné vícehlasy). Momenty, kdy se do akce zapojili všicni, byly nejlepší - plný zvuk lahodil uchu a účinkující i diváci si večer užívali. Milý, místy skoro kýčovitý "popový" zvuk odvezl člověka na imaginární dovolenou někam, kde svítí slunce a rostou tam exotické květiny.
Oproti tomu byly jak začátek, tak pozdější opětné sólování Amiga sice brilantní, ale výrazně méně záživné.
Byla škoda, že Navarro tančil až v závěru - leckdo se na něj těšil, ale on se ve svých botkách se snímačem zvuku na rozlepujícím podpatku vztyčil až ke konci večera. Nepředvedl nějakou extra choreografii, ale jeho otočky, gesta a dupání byly bravurní a potěšily. Celkově se show povedla - ne že by člověk šílel pohnutím, ale bylo lepší tam být než nebýt.
 
Vicente Amigo, festival Kytara napříč žánry, Praha, Divadlo Hybernia, 15.11.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.