Share |

Právě vyšla kompilace elektronické hudby The Vibrations Of Experiences

The Vibrations Of Experiences
foto FretNoiz Records 98

Kompilace zcela mapuje celé hudební spektrum žánrů elektronické hudby z celého světa.
Na kompilaci se nachází celkem 51 skladeb od 30 hudebních producentů z 15 zemí 4 kontinentů celého světa, kteří věnovali své vydané i nevydané skladby do kompilace této kompilace, čímž otevřeli opět trochu více dveře nezávislé hudbě, která dokáže v dnešní době internetu a vývoje MP3 technologie pro široké užití zaujmout čím dál více zájemců z řad posluchačů, DJů, remixérů a prostě lidí, kteří se točí okolo hudby aktivně, a vyhledávají její zdroje.

Na této kompilaci si jistě vybere každý to své, můžeme zde najít styly jako drone, ambient, darkwave, IDM, noisepop, downtempo, industrial a další chilloutové styly, ale také například breakbeat, dub, dubstep, trip-hop aj. až po taneční hudbu okolo techna, tekna, houseu, drumandbassu, hardcoreu či různých energických experimentů.
A právě kompilace jako celek je seřazená chronologicky podle stylů od zmíněných klidných žánrů, přes energičtější styly, až po taktéž zmíněné taneční styly jako drumandbass nebo tekno.

V kompletním balíku kompilace který má celkem 390 MB se kromě skladeb nachází i booklet v tiskové PDF a JPG podobě, seznam umělců v TXT souboru v anglickém jazyce včetně odkazů na webové stránky autorů, a taktéž i dva HTML soubory v češtině i angličtině se strukturovaným popisem umělců ve srozumitelné podobě jakožto vyjádření o dílech autorů na kompilaci umístěných.

Kompilace má celkovou délku 4 hodiny a 31 minut. Nejedná se o namixovanou kompilaci jako jeden celek, ale opravdu single skladby od začátku do konce tak, jak má být. Původní záměr byl požádat někoho z autorů kteří jsou zároveň DJ o namixování všech 51 skladeb do celku, ale nedovolili nám to faktory jako časová ořezanost délky, velice různorodé stylové zastoupení a také to, že kompilace vyšla pod kombinovanými licencemi které jsou neslučitelné.
Nicméně tak, jak je kompilace nahraná je podle nás nejideálnější forma sestavení...

Kompilace tak jak jí autoři stvořili a FretNoiz Records 98 vydalo, je zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.