Share |

Praktický průvodce pro lékařské ošetření v Evropě

Mobilní aplikace "KZP na cesty" - praktický průvodce pro lékařské ošetření v Evropě
Kancelář zdravotního pojištění (KZP), zastupující český systém veřejného zdravotního pojištění ve vztahu k zahraničí, vytvořila mobilní aplikaci „KZP na cesty“ určenou zejména pro turisty cestující do států EU, EHP, Švýcarska, Černé Hory, Makedonie, Srbska a Turecka. Aplikace poradí, jak s Evropským průkazem zdravotního pojištění (EHIC) získat zdravotní péči v Evropě, jak najít v konkrétní zemi nejbližší zdravotnické zařízení, jaká spoluúčast se platí u zahraničního lékaře nebo na koho se obrátit v případě nouze.
Aplikace dále nabízí srovnání výhod a nevýhod EHICu a cestovního připojištění. Výhodou EHICu například je, že nejsou nijak omezeny náklady na léčení a lze na něj čerpat péči související i s chronickými nemocemi, s těhotenstvím a porodem. Nevýhodou naopak je třeba to, že EHIC nekryje spoluúčast pacienta nebo převoz zpět do ČR. V loňském roce uhradily české zdravotní pojišťovny nezbytnou zahraniční péči na základě EHICu v 38485 případech v celkové hodnotě přes 440 mil. Kč.
V aplikaci „KZP na cesty“ lze nalézt i obecné informace o koordinaci systémů sociálního zabezpečení v Evropě. Například jak postupovat, pokud člověk bydlí v ČR, ale pracuje v jiném státě, nebo pokud se hodlá na důchod z ČR odstěhovat atp.
Aplikaci „KZP na cesty“ lze stáhnout do mobilních telefonů z Google Play (Android) nebo z App Store (iOS).
Úplné informace lze vyhledat i na www.kancelarzp.cz, případně vyžádat na info@kancelarzp.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.