Share |

Praha se dočká veřejné šatní skříně! Bude odhalena dnes na vernisáži odpadkové módy!

foto: pořadatel akce

Výstava šatů a šperků vyrobených z odpadu, slavnostní otevření veřejné šatní skříně, ve  které si Pražané budou moci bezplatně vyměňovat oblečení, módní přehlídka second­hand  módy i performance umělkyně Bio­Mashy ­ to vše čeká Viniční dům v Chuchelské 1 na  Praze 12 dnes 30. března od 19,00.
 
Po úspěšném rozjezdu veřejného freeshopu Zdrojovny, do kterého mají Pražané možnostdonést to, co jim překáží v domácnosti ­ židle, talíře, vázy, květináče, přebytečné prostírání,rolety atd., a zase si odtud cokoliv zdarma odnést, přichází na scénu další projekt založenýna principu sdílení ­ Veřejná šatní skříň. O jejíprovoz a umístění se stará spolek Architekti bezhranic, který se Zdrojovnou spojil síly a pokusí semyšlenku komunitního sdílení a výměny občanůmpřiblížit již 30. března na vernisáži odpadkové módyve Viničním domě, na adrese Chuchelská 1, Praha12.
 
Kdokoliv během výstavy přijde do Viničního domu,může si nejen prohlédnout recy­modely z dílnyTrash Hero Praha, rePETe, Zdrojovny a dalšíchkreativců, ale také si vyzkoušet svoji první veřejnouvýměnu, a po celou dobu výstavy do skříněpřinášet, i si z ní odnášet odložené oblečení. Autořiakce se podobným modelem inspirovali v zahraničía chtějí celou výstavou i přítomností veřejné šatnískříně v návštěvnících vzbudit větší zájem osoučasné dění v textilním průmyslu. “Může býtzajímavé při prohlížení módních doplňků přemýšleti nad jinými věcmi než je střih, barva a velikost,”uvádí organizítorka akce, Blanka Havlíčková.
 
Návštěvníci se ale nemusí bát sebemrskačskékampaně a nudy. Všechna zásadní dilemata spojená se současným módním průmyslem,nastíníme během vtipné performance umělkyně Bio Masha, která se na vernisáži vžije dorole módní stylistky,” dodává.“Originální využití odpadních materiálů,neotřelý design a kvalitní zpracování,to vše je podstatou šperků, u kterýchčasto ani nepoznáte, že jsou vlastněvyrobené z odpadu,” říká designérka
 
Návštěvníky tak krom pohledu na popelnicové modelky a tzv. TRASH FASHION, tedy módníkousky a designové šperky a doplňky vyrobené z odpadních materiálů, čekají i tipy a triky nasecond­hand módu z úst známé komičky a improvizátorky.Slavnostní vernisáž bude zakončena povyměňováním nechtěného oblečení ve stylu clothingswap, což znamená, že návštěvníci přinesou veškeré oblečení, které už nosit nechtějí anabídnou ho bezplatně ostatním. Na oplátku si zde mohou vybrat a odnést domů to, covyřadili ostatní.O tom, že se pro výměnu sejde dost oblečení, organizátoři nepochybují: “Dle průzkumů silidé dnes kupují 5 krát více oblečení než třeba v roce 1980, a to máme pořád jedno tělo.Určitě nám toho doma všem přebývá víc než dost.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.