Share |

PRAGUE FRINGE slaví 15. narozeniny

V pátek 27. května bude představením Scale zahájen již 15. ročník PRAGUE FRINGE festivalu. Tento nekomerční kulturní projekt přiváží do Prahy mladé, začínající umělce a soubory z celého světa: kromě evropských zemí, jako jsou například Skotsko či Nizozemsko, budou v Praze i zástupci Jižní Afriky, Japonska, USA nebo Mexika. Diváci si během 9 festivalových dnů mohou vybrat z 273 představení / 52 inscenací. Bohatý program nabídne žánry klasické i netradiční, od divadla a komedie přes kabaret, tanec, hudbu až po performance, loutky či pantomimu.
Délka představení se obvykle pohybuje mezi 45 až 60 minutami, takže divák může během jediného večera shlédnout i 5 různých produkcí velmi odlišného pojetí.
„PRAGUE FRINGE festival začal před 15 lety jako malý projekt nadšenců – během čtyř dnů se odehrálo 12 představení a prodalo se 400 vstupenek. Vlastně jsme tenkrát ani nevěděli, jestli je to úspěch, nebo propadák,“ říká zakladatel a ředitel festivalu Steve Gove. „Dnes jsme nesmírně hrdí na to, že si čeští i zahraniční diváci festival zamilovali a že se z něj za těch 15 let stal vyhledávaný kulturní event, který má své renomé. Pražský festival má totiž stejnou atmosféru jako míval slavný FRINGE v Edinburghu v šedesátých letech – je komorní, zábavný a přátelský,“ dodává Steve Gove.
Festivalová představení se budou hrát v prostorách Malostranské besedy, hotelu Golden Key a dále na jevištích Divadla Inspirace, A Studia Rubín, Divadla Kampa, Divadla Na Prádle, Kavárny 3+1 a v La Loca Music Bar and Lounge – Mosaic House.
Více informací se dozvíte na www.praguefringe.com, na Twitteru, Facebooku a Instagramu. 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.