Share |

Prague Allnighters poosmé a na větším parketu

foto pořadatel akce

Po šesti měsících odmlky je to opět zde! V pořadí již osmý díl pražské northernsoulové noci Prague Allnighters přichází.
 
Tentokrát na novém místě se spoustou osvědčených jmen i překvapení ze zahraničí. Co nás čeká? Večer 13. března se v kulturním zařízení Domovina v Praze 7 rozjedou gramofony naplno. Kromě již tradičního line-upu rezidentních DJs Mr. Cat, DJ Path a DJ Buqi se můžeme těšit i na speciálního hosta ze Skotska Scota Jamese, který působí ve stockholmském klubu 5:15.
 
Krásný taneční parket o rozloze 240 metrů čtverečních nabídne všem tanečníkům maximální komfort pro skvělé výkony. Akce začíná v osm hodin večer, a jak je tomu na Prague Allnighters zvykem, tančit se bude až téměř do rána.
 
Pro prvních 50 platících, kteří dorazí mezi osmou a devátou večer, je přichystaný speciální odznak Prague Allnighters zdarma. Jinak se bude prodávat za sto korun, takže to vlastně pro časné příchozí znamená vstup zdarma.
-
Northern Soul je taneční žánr, který se v 60. letech začal šířit ve velké Británii. Nejvíc fanoušků měl vždy na severu Anglie, kde se také nejdéle udržel. Odtud tedy název Northern Soul. Northernsoulová scéna byla vždy opakem diska. Dýdžejové nehráli moderní disko hitovky, ale ošoupané, obskurní soulové nahrávky, které nikdy nepronikly do hitparád. Účastníci večírků předváděli piruety, otočky a výkopy po celou noc až do svítání. Northern Soul byl naprostý underground, který ignoroval všechny hlavní proudy své doby.
 
V polovině 70. let se scéna rozvinula do obřích rozměrů, i když ani v době své největší slávy nepřekročila hranice severní Anglie. A protože trendy odcházejí a zase se vrací, po roce 2000 se s northernsoulovými all-nightery roztrhl pytel. Tentokrát již nejen na britských ostrovech. Jeho obliba raketově roste i u nás. Důkazem je čím dál víc nových návštěvníků na tradičních akcích Prague Allnighters, které se dosud pořádaly na Baráčnické rychtě. Kvůli velkému zájmu se nyní nově přesunuje do sálu KZ Domovina, kam jste pořadateli srdečně zváni.
 
Další detaily, fotky a videa najdete na www.pragueallnighters.cz a na fb události https://www.facebook.com/events/790270127721042/
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.