Share |

Pracuje pro Thajce, postupně založil web o cestování a eshop s thajskými potravinami.

Máme rádi asijskou kuchyni a rádi vačíme z jejích ingrediencí. Nejsme sami, ale málokoho láska k tomuto druhu pokrmů dovede až k tomu, aby si otevřel vlastní eshop.
 
Petr Lauer to tak má - provozuje www.thaimarket.cz, elektronický obchod s omáčkami, nudlemi, kořením a dalším thajským zbožím.
 
Zajímalo nás, jak člověk takovou věc udělá a proč, tak jsme se ho zeptali na jeho příběh:
"Jelikož od roku 2008 pracuji pro jednu thajskou vládní organizaci se sidlem v Praze, získal jsem si tak vřelý vztah k Thajsku. Thajsko jsem začal navštěvovat a každý rok v této zemi trávím minimalne měsíc," řekl nám.
"Říkal jsem si, že bych mohl nějak zhodnotit své znalosti této lokality, a tak jsem začal tvořit informativní web o Thajsku ( thaitravel.cz).
Češi, kterých míři do Thajska ročně kolem 40 000, si velice oblíbili thajskou kuchyni. Někteří by si rádi uvařili thajské jidlo doma, ale nemají čas a náladu jezdit po pražských tržnicích. Proto jsem se rozhodl nabídnout thajské potraviny online za stejné či podobné ceny jako nabízejí vietnamští obchodníci v Sapě - mají ceny poměrně nízko a proto není jednoduché jim tomto směru konkurovat," uvedl.
Najdete tu spoustu skutečně levných položek (instantní nudle), dále třeba velká balení rýže za dobré ceny, několik kari past i třeba ekutečně exotické suroviny jako longans v sirupu nebo palmová semena jako kompot, jakož i thajsé energy drinky nebo třeba koště.
"Dokonce jsem si našel thajskou prítelkyni se kterou se dnes starám o podnikání," dodává Petr. Držíme palce, aby Thaimarket rostl.
www.thaimarket.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.