Share |

Poslední příležitost užít si v kině film The Chemical Brothers: Don’t Think

foto: aerofilms

V dubnu končí časově omezená distribuce koncertního filmu Adama Smithe Don’t Think, který zachycuje vystoupení britského elektronického dua The Chemical Brothers z japonského Fuji Rock festivalu.

6. dubna film znovu uvede pražské Bio Oko, 11. dubna se připojí Aero a 13. – 28. dubna proběhne posledních 6 projekcí v ČR.
Amosféra padesátitisícového davu spolu s fantastickými videi režiséra a spolupracovníka Chemical Brothers nadchla všechny, kdo navštívili vyprodané pražské projekce v březnu.

„Jo, Don’t Think je fakt jízda. Adam Smith, dlouholetej spolupracovník Chemicals, odvedl skvělou režisérskou práci. Je jasný, že když se točí podobně koncipovanej film, nešetří se na ničem, ale i s ohledem na to musím přiznat, že mi místy trochu padala spodní čelist. Vizuální efekty, synchron, monstrózní světla a projekce jsou opravdu bombastický, ale ne nevkusný. Premiéra v Londýně byla údajně frenetická. (...) Mně tenhle dokument chutnal skvěle.“
Kay Buriánek pro Filmstage, březen 2012

Termíny posledních projekcí:

06.04 – 20:30 Bio Oko, Praha www.biooko.net
11.04 – 20.30 kino Aero, Praha www.kinoaero.cz
13.04. – 20.00 kino Metropol, Olomouc www.kinometropol.cz
14.04 – 20:00 kino Radotín, Praha www.praha16.eu/kino
18.04. – 19.00 kino Radost, Bílovec www.kinoradost.com
27.04. – 19.30 kino Mír, Heřmanův Městec www.hermanuv-mestec.cz/kino/
28.04. – kino Kosmos, Třinec www.kinokosmos.cz

Režisér filmu a „třetí bratr Chemiků“ Adam Smith naplno využil unikátního prostředí, v němž se legendární festival Fuji Rock odehrává, a v průběhu filmu sleduje jednotlivé fanoušky, když se rozhodnou opustit prostor před stageí a vydávají se do okolní přírody. Postupně do materiálu přimíchává avantgardní prvky a postupy magického realismu. Psychedelické vizuály opouštějí prostor pláten a obrazovek a podmaňují si volná prostranství festivalu. Don’t Think tak přestává být záznamem koncertu a stává se pestrým a obsažným dokumentem, který diváka-posluchače doslova vtáhne do středu dění.

Don’t Think byl natočen v neděli 31. července 2011 a je prvním koncertním filmem vůbec, v němž je použit skvělý zvuk Dolby 7.1 Surround. O mixáž šitou na míru velkému plátnu se postarali sami členové Chemical Brothers. Producenty filmu jsou Marcus Lyall a Lee Groombridge pro produkční společnost Ridley Scott RSA Films ve spolupráci s ML Studio.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.