Share |

Poslední koncert Black Sabbath v kinech

foto: aerofilms

Legendární kapela Black Sabbath se letos v únoru definitivně rozloučila se svými fanoušky. Téměř 50letou éru uzavřela dvěma emotivními koncerty v Birminghamu, kde se ‚vynálezci heavy metalu‘ dali dohromady. Ze záznamu koncertů vznikl koncertní snímek s lakonickým názvem The End of The End, který ve čtvrtek 28. září vstoupí celosvětově a na jediný den do kin. Zazní v něm nejslavnější hity jako Iron Man, Paranoid nebo protiválečná War Pigs v podání původního složení kapely včetně Ozzyho Osbourna, kytaristy Tonyho Iommiho a basáka Terrence „Geezera“ Butlera.
 
Vrátit se po všech těch letech zpátky domů bylo vážně mimořádné. I když rozloučit se s fanoušky, kteří nám byli po léta tak neuvěřitelně věrní, nebylo snadné. Na začátku se nám ani nesnilo o tom, že se naše poslední show odehraje po 49 letech na ‚domácím hřišti‘,“ popsali Black Sabbath. Monumentální show v beznadějně vyprodané hale Genting Arena bylo završení rozlučkového turné The End, které globálně vidělo 1,5 milionu fanoušků.
 
Skladby, které zazněly na derniérovém podiu, doplní ve filmu záběry zákulisního špičkování a osobní rozhovory, v nichž kapela vzpomíná desetiletí společného působení. Kamera navštíví také nahrávací studio, kde si Black Sabbath střihnou staré skladby, které nikdy nezazněly před živým publikem. Filmovou ‚labutí píseň‘ největší heavymetalové kapely všech dob natočil Dick Carruthers, ostřílený režisér hudebních snímků jako Led Zeppelin: Celebration Day, Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live.
 
Black Sabbath: The End of The End
28. 9. 2017
kina v ČR: seznam bude během léta aktualizován >>> /WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.