Share |

Portugalsko-Český Design Market bude na konci června

Chystá se první Portugalsko-Český Design Market, který se uskuteční v rámci jubilejního 10.ročníku festivalu portugalského jazyka Lusófona a bude se konat 22. a 24. června 2017 ve spolupráci s festivalem United Islands of Prague.
Bohemia Design Market společně s Portugalským centrem v Praze, na festivalu Lusófona 2017 představí výběr ze současného portugalského a českého nezávislého designu, a to ve dnech 23.6. v Tiskárně na vzduchu a 24.6. na festivalu United Islands na Karlínském náměstí.
 
Z portugalských tvůrců se můžete těšit na originální produkty od mladého designérského studia O João e a Maria , kteří jsou mimo jiné součástí OFF PORTUGAL s jejich produktem CMYK a momentálně se věnují i jejich novému projektu 360º UNDER WATER , kde vytvořili keramickou 3D tiskárnu, která se pohybuje silou vody přes vodní mlýn, současně aktivuje hrnčířské kolo a extruder, který tiskne keramické nádoby. 
Nebudou chybět ani porcelánové doplňky od Margaridy Fabriky, jejíž inspirací je atmosféra kuchyně, jídlo, vaření, tradiční řemeslo i život.
Z bytových doplňků představíme dřevěné rámečky od SUGI z Azorských ostrovů, který se zaměřujeme hlavně na výrobu rámů nejlepšími dostupnými technikami pro zpracování dřeva. Největší důraz klade na původ dřeva, které používá. Hlavním cílem v jeho tvorbě je propojení estetiky a etiky.
Barru Pottery , vytváří přírodní keramiku s moderním designem, kde je každý kousek pečlivě ručně vyráběný místními řemeslníky. Tato mladá značka pochází z Redondo v oblasti Alentejo, což byl vždy kraj portugalských hrnčířů. Nejen z respektu k tradicím, ale i z touhy tvořit nádobí přizpůsobené požadavkům moderního života se Barru Pottery zavázala pokračovat v umění ručně vyráběné keramiky a tvořit nádobí s novou duší a designem.
Potěší Vás i autorské ilustrace a doplňky z recyklovaného papíru od Purple Pineapple , nebo kolekce ručně vyráběných náhrdelníků inspirované portugalskými tradicemi od Nerikan.
Z české originální a nezávislé tvorby se můžete těšit na karafy z křišťálového skla od Lucie Nepasické , budou představeny i autorské šperky od Petry Hamplové, Sylvie Majerové, a Aleny Heinrichové tvořící pod značkou byAdrianet.
Nebudou chybět ani jedinečné vynily od Ivana Jurečky a móda v zastoupení značek K.BANA a Košilela.
Vizí projektu Bohemia Design Market je posouvání hranic možností prezentace české a zahraniční nezávislé tvorby, propojování talentovaných tvůrců, designérů, umělců a zajímavých projektů. Podpora setkávání i navazování nové spolupráce na mezinárodní úrovni.
 
      
Událost na Facebooku
Datum: 23.6.2017 (17:00 – 24:00) a 24.6.2017 (11:00-20:00)
Místo konání 23.6.2017: Tiskárna na Vzduchu , Areál Výstaviště 67, Praha 7
Místo konání 24.6.2017: Festival United Islands – Karlínské náměstí , Praha 8
 
Vstup ZDARMA

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.