Share |

Portál Pronájem přátel je miminkem mezi českými seznamkami

Jak najít kamarády na akci, partnera na dlouho, nebo prostě nové lidi?
foto: PR

Popovídali jsme si s realizačním týmem nového portálu Pronájem přátel, který v dubnu tohoto roku oslavil své zrození o tom, jak, proč a pro koho vznikl a jaké jsou jeho budoucí plány. A o čem že tedy je? Čtěte v našem mini rozhovoru...
 
Proč jste založili službu pronájem přátel?
Dlouho jsme přemýšleli nad vytvořením portálu, který by v České republice zakořenil navždy a byl hojně navštěvován všemi věkovými kategoriemi.
 
Kde jste pro projekt našli inspiraci?
Inspirací pro nás byl americký kontinent. Tam je tento způsob seznámení běžný. A velice oblíbený. Udělali jsme si průzkum a zjistili, že u nás nic takového není… A tak jsme se dali do práce a podle svých představ jsme vytvořili www.pronajempratel.cz.  A protože jsme první, bereme náš projekt jako své vlastní dítě a patřičně se o něj staráme a vytváříme hodnoty seriozního portálu.
 
Jak služba pronájem přátel funguje?
Velice jednoduše: hledáte partnera, přítele, kamaráda nebo někoho na jakoukoli kulturní akci… Naše stránky s jeho výběrem pomohou.  Každý si sám vybere svého Přítele, který má napsanou svou určitou cenu za hodinu přátelství. Odměna Příteli je vyplacena Členem přímo na schůzce. Člen je anonymní osoba, která si vlastně jen vybírá svého Přítele.
 
Komu je určena, kdo ji může využívat?
Všichni od osmnácti let. Případně i firmy, kapely, moderátoři, učitele, trenéři. Prostě je pro všechny, kdo má co nabídnout a touto formou se chce jednak zviditelnit a taky si vydělat peníze. A pro Členy, kterým je tato služba určena, aby si zde hledali své přátele na různé akce.
 
Jak se těší služba oblibě mezi českou společností?
Teprve 4. 4. 2014 v 18:00 jsme oslavili své zrození! Své příznivce teprve hledáme. Ale pevně věříme, že naplníme očekávaní svých uživatelů, které bychom rádi získali férovým přístupem.
 
Kdo službu nejvíce využívá - ženy, muži, senioři?
Pouhým pohledem je to asi 50 na 50, tedy muži i ženy stejně. Líbí se nám váš dotaz na seniory, protože jsme tady pro všechny, takže samozřejmě i pro seniory, tělesně postižené a všechny, kdo někoho hledají nebo pro ty, co mají co nabídnout.
 
Kolik máte zaregistrovaných Přátel v tuto chvíli?
Okolo 126, ale každým dnem Přátele přibývají.
 
Jaké máte plány do budoucna?
Plány? My sami jsme z projektu tak neuvěřitelně nadšeni, že chceme vytvořit  minimálně v České republice nejznámější seriozní seznamovací portál, který u nás zakoření navždy.
 
Proč by se někdo na portál pronajempratel.cz měl zaregistrovat?
Třeba z těchto dvou důvodu:
1.Rozhodne-li se někdo, že se zaregistruje jako Přítel, může si tak zajistit vlastně i svou práci. Na Facebooku a na našich stránkách to prezentujeme sloganem „Hledáte práci, brigádu? Registrujte se u nás a můžete mít svou práci snů.“
2. A pro ty, co chtějí být „jen“ Členy, je registrace dobrá a výhodná v tom, že když nemají čas si hledat přátele, anebo prostě jen nechtějí být sami, mohou si Přítele snadno a rychle najít. Navíc hned vidí, kolik je bude Přítel stát.
 
Vidíte i nějaké slabiny v projektu? Jestli ano, jak byste je případně řešili?
Slabina...  Pokud budeme navyšovat počty uživatelů, tak jediné co budeme muset, je, přizpůsobit portál, ale toto nevidíme jako slabinu, spíše jako zdokonalení služby našim příznivcům. Víte, když jsme začali přemýšlet nad portálem Pronájem přátel, tak jsme se poptávali našich kamarádů. Skoro každý nám radil, ať se podíváme na ostatní seznamky. To jsme nechtěli, protože většina seznamovacích portálů má nějakou svou pověst, nějaká své pravidla a my jsme nechtěli udělat pouhou kopii těchto portálů. Tak jsme popadli naší myšlenku a tu jsme se snažili dle svých představ přivést k životu. Což se nám povedlo. A možná je pro nás i štěstím, že nikdo z našeho týmu nemá zkušenosti s podobným projektem, protože si myslíme, že se lišíme nejen grafickým pojetím, ale i uživatelskou jednoduchostí portálu. Hlavně jsme tady pro naše uživatele a chceme reagovat na jejich podněty (které nám můžou psát na adresu info@pronajempratel.cz), než abychom kopírovali jiné. Věříme, že jedině tak se můžeme přiblížit veřejnosti a dát jí najevo, že to myslíme opravdu vážně a že zde chceme s www.pronajempratel.cz zakotvit natrvalo se seriozním přístupem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.