Share |

Podnik s nejbohatší historií na světě? Harry's Bar, Benátky

foto autorka

Chcete zajít tam, kam chodil Hemingway? A Orson Welles, Truman Capote, Georges Braque a Peggy Guggenheim? Máte možnost. V Benátkách ještě pořád funguje Harry's Bar.
Začal jako malý a chudý podniček v roce 1931 a ne vžycky se mu vedlo dobře - zejména během války měl spoustu trablů. Po ní ale díky úsilí majitele Giuseppeho Ciprianiho získal další klienty a později se, zejména díky tomu, že Ernest Hemingway o podniku i psal, stal legendárním.
I dnes má stálé klienty a není jen turistickou atrakcí. Spisovatelé a další krasoduši sem chodí především díky atmosféře a díky tomu, že kuchař a barman tady pracují už zhruba třicet let. "Je to tady pořád stejné," říkávají recenzenti ve vyšším věku.
Interiér a veškeré vybavení je řešeno s důrazem na to, aby bylo vše stále takové, jaké bývalo. Podnik nyní vede 70letý Arrigo Cipriani, syn zakladatele, a dbá na to, aby nedocházelo k přílišným modernizacím. Je tu dost draho, jak e dá čekat, a přes den podnik nepraská ve švech; za nahlédnutí ale tohle zvláštní místo stojí.
 

 

HARRY'S BAR
Calle Vallaresso, 1323
30124 Venezia Italy

http://www.harrysbarvenezia.com/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.