Share |

Pláž pro vozíčkáře, sportovce, babičky, dětičky... je kousek od Barcelony

Tip na prodloužený víkend i celou dovolenou.
foto jk

Máme rádi věci, které jsou easy.
 
Pokud chcete easy plážový relax, dostupný snadno z Čech, cenově nenáročný a vhodný i pro handicapované a starší lidi, ale i pr sportovce a kitesurfery, právě jste ho našli.
 
Je to pláž kousek od Barcelony. Lemuje moře u městečka Castelldefels, jinak ničím nevýznamného. Deset km od barcelonského letiště, dvacet euro taxíkem. U pláže nízké hotýlky, apartmány, restaurace a bary. Pozvolný vstup do moře, hodné ryby a jen výjimečně i ty "bezpečné" medúzy. Jemný písek. Plážové sprchy na celého člověka i na nohy - včetně vozíčkářských se seslí. Některá prkenná plážová mola vedou až k vodě, což právě rádi využívají handicapovaní a jejich rodiny (tip na bezbariérové ubytování: SG Costa Barcelona Apartments). Na tom, jak se tady veselí celé rodiny od mrňat po prababičky, je něco nakažlivě radostného.
 
Vyzkoušeli jsme pobyt v Castelldefels dvakrát, jednou předloni na podzim a jednou letos na jaře. Přátelští domorodci, příjemná voda, dostatek klidu, místa, veškerého komfortu, ale zároveň i erárních zařízení pro sport a celkově přátelská atmosféra nás nadchly. Let trvá přes dvě hodiny, takže můžete ráno vstát někde v Nymburce a před polednem plavat v moři. Lítá tam Vueling, ČSA, SmartWings a další společnosti, doporučujeme hledat levné letenky například přes Skyscanner. S velkým štěstím je seženeta za 3500, s velkým předstihem za 5500, na poslední chvíli za 10 000. A ta pohoda fakt stojí i za desítku:)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.