Share |

Plavání POTMĚ: Akce na podporu nevidomého plavce

foto: pořadatel akce

Akce Plavání POTMĚ se uskuteční na podporu nevidomého plavce Miroslava Smrčky, jehož snem je dostat se na paralympiádu v Rio de Janeiru. A to 31. ledna 2015 od 11.00 – 16.00 hodin na Plaveckém stadionu Podolí. Veřejnost bude mít příležitost za běžné vstupné do Podolí (99Kč/90min), přispět Světlušce, setkat se nejen s plaveckými esy a známými osobnostmi, ale také vyzkoušet si plavání potmě (vodič na břehu, zatemněné plavecké brýle), aquazorbing, zacvičit si s Hankou Kynychovou, nechat se namasírovat atd.
 
Miroslav Smrčka (50 let) oslepl zcela náhle před třemi roky. Zhroutil se mu svět. Naštěstí se o jeho osudu dozvěděl jeho kolega z plavecké reprezentace z mládí, začal se o něj starat a trénovat jej. Mirek po pár měsících trénování zaplaval světový rekord v kategorii nevidomých, jeho snem je reprezentovat ČR na paralympiádě v Rio de Janeiru.
 
Akci přijdou podpořit i známé osobnosti, například plavečtí reprezentanti Petr Bartůněk a Petra Chocová, olympionik David Svobody, ex profi boxer Lukáš Konečný, Cvičitelka Hanka Kynychová, moderátorka Lucie Výborná a další.
 
Výtěžek ze vstupného putuje na projekt a do sbírky Světluška na podporu Mirkova snu – Cesta do Ria. Doprovodný program: nevidomí maséři, plavání potmě, cvičení s Hankou Kynychovou, aquazorbing, vodní atrakce, fotobudka, soutěže amatérských štafet a další.
 
Více na www.rozhlas.cz/svetluska.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.