Share |

Platformu UMA: You Make Art poznáte na výstavě Jak se volá do lesa?

foto: pořadatel akce

Ve středu 12. 11. 2014 byl prezentován projekt - výstava Jak se volá do lesa? - v INI Gallery, který na sebe vzal formu prostředí pro hravou interakci až do 19. 12. 2014. Na výstavě Jak se volá do lesa? se představí platforma pro neformální vzdělávání a zprostředkování současného umění UMA: You Make Art a její aktivity.
 
Nejde o klasickou výstavu v galerii, ale daleko spíše o projekt, který má za cíl poskytnout prostor k prezentaci zajímavých dlouhodobějších projektů. UMA: You Make Art připravuje již více než rok projekt UMA ArtGuide, tedy audioprůvodce pro malé nezávislé galerie současného umění, které sledují aktuální výstavy.
 
Název výstavy odkazuje ke známému principu, že odpověď se odvíjí od otázek, jež položíme a je tedy na místě zamyslet se nejen nad výpovědní hodnotou odpovědí, ale především nad tím jak se ptáme, jak chápeme partnera v dialogu a kde to celé někdy vlastně uvázne?
 
Není dialog, jako základní rétorická figura dneška, vlastně často jen vyprázdněnou formou?  "Nejde nám o návod, „jak volat do lesa“ správně, daleko spíš chceme klást otázky po reflexi v situaci otázka – odpověď, umělecké dílo a odpověď na něj nebo obecněji vztah mezi dílem a jeho recipientem. Tento fakt bychom rádi podtrhli ve výstavě a prostřednictvím několika akcí, které proběhnou také v prostoru INI Gallery.", říká jeden z organizátorů.
 
vystavení: Jan Krtička, ArtMap, UMA:You Make Art
kurátorky: Anežka Bartlová, Jana Doudová
 
www.inigallery.cz
fcb galerie
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.