Share |

Písničkář Wolf lost In the Poem zasvětil album básnířkám

Na počátku bylo slovo, či spíše slova americké básnířky Emily Dickinson. Brzy následovala další. Pro písničkáře s pseudonymem Wolf Lost In the Poem se jednalo o setkání přímo osudová. Katarze z četby i zaujetí osudy ženských básnířek vedly k desítce vlastních písní-příběhů věnovaných právě těmto ženám.
 
Projekt Wolf Lost In the Poem okouzlení básnířkami přetavil do originálních textů s kytarovým doprovodem. 
„Na literárním čtení jsem dostal od jedné autorky za uši. Vyprávěl jsem jí, co chci udělat za desku. Opáčila, že neexistuje ženská a mužská poezie. Nejspíš je to pravda. Ale mě se verše básnířek více dotýkají. Cítím z nich jinou naléhavost, i když to může být jen subjektivní pocit. Vlk si vybral srdcem a čuchem, ty ženský mě ťaly do hloubky,“ říká k albu autor ukrývající se pod vlčím pseudonymem.
 
YT: https://www.youtube.com/watch?v=mz-GwQShNS4
 
Z desky tak promlouvá k ruské básnířce Anně Barkovové (1901 – 1976), držené více jak dvacet let v gulagu, současné polské literátce Justyne Bargielské, španělské múze Vladimíra Holana Claře Janés (1940), nejslavnější romské básnířce Bronisławě „Papusze“ Wajs (1908-1987), Özer (1966) - básnířce Tibetu, Fince Vilje-Tuulie Huotarinen (1977), slavné Moskvance Marině Cvětajevové (1892-1941), „prokleté“ francouzské básnířce a herečce Marceline Desbordes-Valmore (1786-1859) i nezkrotné surrealistce Joyce Mansour (1928-1986). 
 
Nahrávka vznikala dva roky, autor se rozhodl pro přístup “udělej si sám”. Masteringu se ujal Ondřej Ježek ve studiu Jámor, neoddělitelnou stránkou věci je i vizuál Jiřího Libánského a Dorky Čančíkové.
Album Nepřipoutaný vychází 24. 3. 2017 na domácím labelu Tranzistor v distribuci firmy Supraphon.
 
https://www.facebook.com/wolflostinthepoem
http://www.tranzistorlabel.com/
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.