Share |

Aktualizováno: Pierre Richard přijede do Prahy. Představí své nové víno a uvaří večeři

Pierre Richard na své vinici / foto pořadatel akce

Slavný francouzský herec Pierre Richard navštíví Českou republiku. Přijede na dva dny (7. a 8. listopadu ) do Prahy - tentokrát jako vinař a gurmet. V Praze představí novou řadu červeného vína ze svého vinařství a slavnostně pokřtí restauraci Mon Rouge Pif, která nese název po jeho prvním vínu z roku 1989 a jejímž je patronem. 
Aktualizace: Dostali jsme pro vás pozvánku na autogramiádu, tady je:
-
 

v úterý 8. listopadu v 19:00
Café Rozmar, Trojická 1, Praha 2
 
Akce je určená pro veřejnost.
Pierre Richard bude podepisovat etikety svých vín

-
Podle svého výběru a vlastních receptů sestaví P.R. v pondělí 7.11. večeři o šesti chodech, kterou společně s šéfkuchařem restaurace připraví a hostům nabídne. 
 
„Své menu připraví Pierre Richard na pondělí 7. listopadu tak, aby se co nejlépe hodila k jeho vínům, a po večeři pak sám povede řízenou degustací těchto svých vín,“ říká dovozce Richardových vín Martin Kopecký.
První návrhy a objednávka surovin napovídají, že menu by mohlo obsahovat mušle svatého Jakuba na petrželovém pyré s citronovo-zázvorovou omáčkou, zadělávané telecí karé s černým lanýžem nebo rybízovou dřeň s lehkým kávovým krémem.  
 
Nové víno, které Pierre Richard premiérově představí v České republice, se jmenuje Noces d´Argent  ( Stříbrná svatba ), jde o červené, a je to řada, která vznikla na počest výročí Richardovy svatby se svou ženou.
 
Produkci svého vinařství Château bel Evêque  představí nejen odborníkům, ale i svým fanouškům a divákům. V úterý 8. listopadu dopoledne je v plánu setkání s širokou veřejností v Cafe Rozmar, kterou provozuje obecně prospěšná společnost Rozmarýna. Odtud si mohou zájemci odnést podpis Pierra Richarda přímo na etiketě lahve s jeho vínem. 
V 17.00 pak zasedne jako předseda poroty u Symfonie vín a sýrů v prostorách Novoměstské radnice, kde na závěr proběhne prezentace a degustace vín Pierra Richarda.
 
Vinařství propadl Pierre Richard už v roce 1986, kdy koupil usedlost v panství Evêque u Středozemního moře ve vinařském regionu Languedoc, Corbieres, a zrenovoval na něm původní vinice. Jeho první produkce sklidila uznání i ocenění a tak Pierre Richard vytvořil svou první pevnou řadu původních regionálních červených vín, která nazval s lehkým humorem Mon Rouge Pif ( volně přeloženo jako Můj červený frňák ). Od té doby vytvořil několik dalších řad vín včetně prémiové Cuvée Cardinal. 
Jeho vína jsou odborníky řazena mezi nejlepší Corbieres na trhu a vinařství Pierra Richarda pravidelně získává ocenění doma i v zahraničí a je držitelem několika prestižních zlatých medailí z Paříže.
 
Návštěvu Prahy pomáhají Pierru Richardovi organizovat společnosti Euro Vine CZ a French wines, výhradní dovozce jeho vín do České republiky, jež u nás stejně exklusivně zastupuje i produkci vín Gérarda Depardieu. „Někdy si lidé myslí, že jejich vína jsou jen reklamní trik, ale oba jsou zapálení vinaří a znalci. Právě díky tomu, že šli na trh se svým jménem, se vinařství opravdu věnují a díky tomu vznikají skvělá vína, která uznává i odborná veřejnost,“ dodává Pavel Ondráček majitel restaurace Mon Rouge Pif a Euro Vine CZ, která je výhradním distributorem Richardových vín pro Českou republiku.  
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.