Share |

Petr Kopfstein se v Las Vegas popere o poslední body

foto Red Bull Media House

Závod v Las Vegas je poslední zastávkou letošního ročníku Red Bull Air Race mistrovství světa. Na motoristickém okruhu uprostřed pouště se piloti budou muset vyrovnat s náročnými klimatickými podmínkami i krátkou přistávací dráhou. Český pilot Petr Kopfstein tu zakončí svou premiérovou sezonu v elitní divizi Master Class. 

 

Ve Spojených státech amerických se uskutečnil také minulý závod nejrychlejšího motoristického sportu planety. Team Spielberg obsadil v Indianapolis deváté místo, když mu postup do Round of 8 znovu velmi těsně unikl – po prohře s Juanem Velardem o pouhých 14 setin. „Samozřejmě jsme doufali v postup, ale jinak jsme se závodem spokojeni. Na dvou mezičasech jsem byl dokonce lepší než soupeř. Ale obsadili jsme deváté místo, získali jsme do celkového pořadí dva body a náš čas v prvním kole byl sedmý nejlepší,“ říká spokojeně pilot Teamu Spielberg.

 

Po minulém závodě karlovarský zůstal ve Spojených státech amerických, kde se začal připravovat na následující sezonu. „V uplynulých dnech jsme plánovali úpravy na letadle, které budou mít na náš výkon zásadní vliv. Věřím, že díky tomu budeme v příští sezoně skutečně rovnocenným soupeřem většině pilotů ze startovního pole,“ naznačuje Petr.

 

Ve městě kasin se budou muset piloti vyrovnat se specifickými klimatickými podmínkami, které nejsou pro létání ideální. „V Las Vegas panuje horké počasí, kvůli vysoké nadmořské výšce je tam řidší vzduch a navíc často fouká silný vítr, kvůli kterému jsou podmínky nestabilní. Ve Vegas se potkávají všechny parametry, o kterých je možné říct, že pro létání nejsou vhodné.“

 

Počtvrté v řadě budou nejlepší piloti na světě závodit nad motoristickým okruhem. Díky tomu se fanoušci opět mohou těšit na kompaktní trať s prudkými zatáčkami, ve kterých bude rozhodovat každý detail. Do výsledného pořadí promluví také provedení vertikálního manévru či aktuální větrné podmínky. „Zajímavostí je, že budeme přistávat na nejkratší dráhu z celého seriálu,“ dodává Petr.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.