Share |

Petr Kopfstein oslavil první výhru v Master Class a těší se do Maďarska

foto: pořadatel akce

Český pilot Petr Kopfstein ukazuje, že se v druhé sezoně dostal do skvělého závodního tempa. V minulém závodě poprvé v Master Class vystoupal na bednu (obsadil druhé místo) a posunul se na čtvrté místo v celkovém hodnocení, což je v případě tohoto pilota životní výsledek. A protože se blíží polovina sezony a s ní závod v Budapešti, který může být přelomovým, popovídali jsme si s ním o jeho myšlenkových pochodech.

Petře, asi už tě tahle otázka nudí, ale nelze jinak – jaký je to pocit být poprvé na bedně v mistrovství světa?
Dostat se na stupně vítězů poprvé v Master Class, to byl absolutně fantastický pocit. Bylo to pro nás důležité, protože jsme se najednou ocitli mezi čtyřmi nejlepšími piloty celkového hodnocení a dokázali si, že se tvrdá práce vyplácí. A nyní jsme, víc než kdy jindy, motivování závodit!
 
Je pravda, že se tvůj Team Spielberg začal na Budapešť připravovat hned poté, co se v Čibě dolétalo?
Ano, opravdu věříme, že jsme v Japonsku uspěli díky maximální přípravě. Naše dlouhodobá strategie je vybudovat vše na pevných základech a soustředíme se na každý závod opravdu detailně. A tak jsme se hned po Japonsku začali připravovat na další podnik.
 
Budapešť bude letos neobvyklá, týmy dostanou k naučení dvě varianty trati. Jak to ovlivní přípravy?
Po loňských problémech s počasím připravili organizátoři letos dvě verze, kdyby se zvedla hladina Dunaje. Znamená to dvakrát tolik analytiky a taktiky, a to ani nemluvím o hodinách na simulátoru… Ale je to třeba, chceme být připraveni na jakýkoliv scénář.
 
Vypadá to, že jsi čím dál větším miláčkem davů, v Čibě skandovali tvé jméno a v Budapešti jsi měl s Martinem Šonkou mohutnou podporu fandů už minulý rok. Čekáš po výkonu v Japonsku, že vás budou letos povzbuzovat ještě víc?
Ano, v Čibě nás lidé opravdu podporovali, ale věřím, že jsme ještě větší radost udělali dvojnásobným medailovým umístěním doma. A proto se moc těším do Maďarska, snad přijede hodně fanoušků, kteří zaplní břeh Dunaje a my je znovu potěšíme, jak nejvíc to půjde.
 
Další závod série Red Bull Air Race v Budapešti začíná kvalifikací v sobotu 1.7.2017. O den později 2.7. 2017 následuje hlavní závod.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.