Share |

Petr Kopfstein obsadil v Budapešti 5. místo

foto Red Bull Media House

Český pilot elitní kategorie Red Bull Air Race Petr Kopfstein v šampionátu opět bodoval a z maďarské Budapešti si odváží šest bodů za skvělé páté místo. Postup do finále mezi nejlepší čtyřku mu unikl jen o vlas. “Rozhodčí nám dali velmi spornou penaltu, nesouhlasíme s ní,” uvedl Kopfstein.
 
Petru Kopfsteinovi vyšlo před tisícovkami českých fanoušků téměř vše, v sobotní kvalifikaci obsadil vynikající třetí místo za lídrem šampionátu Jošihide Murojou z Japonska a Pete McLeodem z Kanady. Až za Petrem skončil druhý Čech v Red Bull Air Race Martin Šonka a další mnohem zkušenější piloti včetně aktuálního mistra světa Matthiase Dolderera z Německa.
 
Kvalifikační výsledek Petra Kopfsteina postavil proti nováčkovi v seriálu Cristianu Boltonovi z Čile. A Čech mu nadělil téměř jeden a půl vteřiny. Do Round of 8 vlétl pátým nejrychlejším časem, kterým si “vysloužil” veterána šampionátu Kirbyho Chamblisse, který si kroutí už osmou sezónu. Jenže v boji o finálovou čtyřku vystavili českému akrobatickému pilotovi stopku rozhodčí za údajně chybu v poslední bráně.
 
“Abych si jen nestěžoval, tak jsme s víkendem v Budapešti spokojení. Letadlo létalo perfektně, tým šlape na jedničku a celkově je pro nás maďarský závod velká vzpruha do Ruska. Podle nás neprávem udělená penalta nás motivuje, abychom se příště předvedli ještě v lepším světle a rychlejšími časy,” uvedl Kopfstein.
 
Vítězství si z Budapešti odváží Chambliss před McLeodem a Murojou. Japonec si udržel vedení v mistrovství světa, McLeod se posunul na třetí místo, Chambliss je čtvrtý.
 
Pilotovi z Karlových Varů patří v celkové klasifikaci 5. místo za 23 sesbíraných bodů. To je po čtvrtém závodě vynikající výsledek. Přesně tam celý tým na začátku druhé sezóny v nejrychlejším motorsportu planety směroval. Nyní se Team Spielberg už soustředí na závod v ruské Kazani, kam se světový šampionát podívá už 22. a 23. července.
 
Výsledky z Budapešti - medaile:
1. Kirby Chambliss
2.Pete McLeod
3. Yoshihide Muroya
 
 
 
 
www.kopfstein.com
www.redbullairrace.com
www.nedori.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.