Share |

Petr Jedinák vystavuje orgasmické portréty - jen do 10.8.!

foto Petr Jedinák

Petr Jedinák se věnuje fotografii 25 let a jak říká, "Dá se říci, že jsem fotil úplně všechno: nevěstince, porody svých dětí, české věznice a krematoria, bezpočet umělců a jiných osobností z veřejného života. V jeho hvězdných dobách jsem působil 17 let jako šéf fotografie časopisu Reflex."
Aktuálně chystá novou výstavu, neobvyklo námětem i technologií výroby snímků:
 

Výstava fotografií žen při orgasmu – originály ambrotypií, fotoobrazy pořízené na sklo procesem z roku 1851.
Pro mokrý fotografický kolodiový proces je specifické, že vzniká jeden jediný a v podstatě nereprodukovatelný originál a nic jiného. Mimořádný okamžik ženského orgasmu je zachycen jedinečným způsobem, kdy sklo s citlivou vrstvou a obrazem je stejné v momentě focení i v okamžiku prezentace ve výstavní síni. Vzniká tak fetiš nezpochybnitelné autentické krásy, který nikterak nezávisí na sexuální orientaci modelek. Vystaveny budou orgasmy párové, masturbační, heterosexuální i lesbické. Vstup zdarma.

Petr Jedinák (*1963) – Dekadentní vizuální umělec.
„Nazývají mne dekadentní, protože se nevyhýbám krajnostem a hledám krásu i tam, kam se ostatní stydí podívat. Mým osobním fetišem se stala historická fotografie, kterou dělám původní technikou z roku 1851. Vzniká tak jediný originál, nezaměnitelný, bez možnosti retuše.“
Mokrý kolodiový proces, pro který je specifické, že vzniká jeden jediný a v podstatě nereprodukovatelný originál a nic jiného,  je natolik jiný, že jaksi sám generuje v mé mysli náměty fotografií. Jeho prostřednictvím jdu přímo proti proudu obrazové devalvace, která nastala s rozmachem digitální fotografie a fotoaparáty v mobilech. Osvojením si ambrotypie vracím fotografii její věrohodnost, pravdivost, a tajemství. Prostě všechno to, co fotografie díky novým technologiím ztratila. Realizuji moderní témata starou technologií. Fotím mimořádný okamžik ženského orgasmu jedinečným způsobem, kdy sklo s citlivou vrstvou a obrazem je stejné v momentě focení i okamžiku prezentace ve výstavní síni, například. Vlastně vytvářím fetiš nezpochybnitelné autentické krásy.
 
Orgasmické portréty / výstava ambrotypií k mezinárodnímu dni ženského orgasmu
Vernisáž:     8. srpen  -  17:00 - 19:00
Výstava přístupná od 8. do 10.8. (ano, pouze tři dny)
Galerie Litera, Karlínské náměstí 13, Praha 8
 

www.jedinak.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.