Share |

Patrick Wolf podruhé zbořil Žižkov

foto JK

Britský písničkář Patrick Wolf přijel podruhé do Prahy - a opět předvedl výborný koncert.

V Paláci Akropolis hrál i při předloňské, první návstěvě. Letos  předvedl set ze skladeb z nové desky Lupercalia, EP Brumalia i předchozích alb - nezanevřel ale ani na starší hity jako The Magic Position a Accident & Emergency, které předělal do dynamických a zajímavých aranží.

Došlo i na hříčku, jaké má PW v oblibě - vmontování citace z cizí skladby. Tentokrát padla volba na Boys Don't Cry od The Cure, což zejména střední generaci nadchlo až rozněžnilo.

Jeho show byla zábavná, hravá a přitom velmi profesionální. Sál Akropole ocenil pestrost zvuku, šíři použitých nástrojů včetně harfy a v neposlední řadě i přesvědčivost a nasazení kapely. Ta byla na závěr show představena a spolu se zbytkem  crew jí byly vyjádřeny díky - dostalo se i na uznání řidičům autobusu, kterým kapela cestuje, což bylo nezvyklé a milé.

Před několika dny se v našem interview nechal PW slyšet, že na tomhle turné je oproti dřívějšku více písmičkářem a méně showmanem. Znamenalo to sice o něco méně nahé kůže a o kapku menší množství šminek, ale rozhodně ne civilní koncert a la Wedding Present v tričkách: flitry se leskly, obuv házela prasátka, bambule se tetelily, kožený pásek s připevněným dravcem, který si ke konci koncertu bard připnul křížem přes košilku, vypadal zábavně (pták k vidění v klipu Together, který byl zveřejněn také 29.11. zde).

Wolf je zároveň showman i písničkář, rozhodně dokáže celý večer zabavit - a nadlouho se svým koncertem vrýt do paměti. Písničky plné naděje, šťávy, divokosti a imaginace v podzimní noci potěšily a i když byly některé instrumentální pasíže přece jen trochu dlouhé, dohromady stále ještě šlo o jednu z nejvíc fajn akcí sezony.

(PS: nedávejte si těsně před koncertem, na který se těšíte několik měsíců, trhat osmičky, zvláště ne všechny čtyři najednou; není to dobrý nápad.)

Patrick Wolf, předkapela Chinawoman, Praha, Palác Akropolis, 29. 11. 2011


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.