Share |

Ozvěny 47. MFF Karlovy Vary jedou do 15. 7. v pražských kinech

plakát 47. MFF Karlovy Vary

Jako každý rok, i letos bude sobotní zakončení 47. ročníku MFF v Karlových Varech zároveň dnem zahájení Oficiálních ozvěn tohoto festivalu v Praze.

Od 7. do 15. července nabídnou kina Světozor a Aero výběr ze snímků uvedených na festivalu všem, kteří se letos na festival do Karlových Varů nedostali či tam nestihli zhlédnout vše, co chtěli. Z více než 180 celovečerních filmů z festivalového programu, kina Aero a Světozor vybrala 34 zástupců. Některé z těchto filmů půjdou následně do české distribuce, většina z nich ale bude uvedena exklusivně v Karlových Varech a poté v Praze pouze v rámci Ozvěn.

„V době, kdy český tým na Euru bojoval o účast v semifinále, bojovali naši dramaturgové o získání co nejkvalitnějšího mixu filmů pro Ozvěny MFF KV, kteréžto máme tu čest pořádat. V době Ozvěn už bude po Euru, ale výsledky pressinku dramaturgů budou moci diváci bez ofsajdu a faulu užívat plnými doušky v kinech Aero a Světozor," říká Ivo Andrle za tato pražská kina.

Nabídka letošních ozvěn je opravdu pestrá a záleží na každém, zda dá přednost novince známého a osvědčeného režisérského jména nebo se bude zajímat o filmy méně známých autorů, kteří však dokáží vyrazit dech svým režijním uměním, zpracováním či zvoleným tématem filmu.

Z těch známějších jmenujme režiséra Davida Cronenberga, který se ve svém novém filmu Cosmopolis podíval na zoubek nejtemnějším stránkám ekonomické krize prostřednictvím mladé hvězdy Wall Streetu v luxusní limuzíně. Woody Allen nám po Barceloně a Paříži představí svůj pohled na další evropskou metropoli ve filmu Do Říma s láskou, režisér Wes Anderson ve hvězdně obsazeném filmu Až vyjde měsíc zase zjišťuje, co se děje v malém městečku, když spolu utečou dva dvanáctiletí školáci do divočiny.

Ze škatulky nových filmových nadějí jmenujme například prvotinu amerického režiséra Benha Zeitlina Divoká stvoření jižních krajin - postapokalyptické podobenství vypráví příběh šestileté holčičky žijící se svým otcem ve svérázné komunitě kdesi na konci světa. Tento vítězný film festivalu Sundance byl oceněn i na MFF v Cannes.

Teprve druhý snímek belgického režiséra Geoffrey Enthovena Hasta la vista! o bezbariérovém nevěstinci získal Velkou cenu na MFF v Montrealu. Režisér Timo Vuorensola ve svém filmu Iron Sky nabízí alternativu k historii – nacisté se ukryli na odvrácené straně měsíce a v pravou chvíli se chystají zaútočit na Zemi.

Celkem sedm světových režisérů se sešlo se svými příspěvky v povídkovém filmu Sedm dní v Havaně a každý po svém ztvárnil toto inspirativní kubánské město.

Ani Česká republika se svými reprezentanty nezůstane pozadu, zmíníme například česko-polský koprodukční Polski film Marka Najbrta, film o hereckém prostředí, kamarádství, iluzích a tenké hranici mezi realitou a fikcí, dále film Pavla Abraháma s fotbalovou tematikou Dva nula, kde hlavními postavami nejsou hráči, ale fanoušci.
či Formanův kultovní film o hasičském bále Hoří, má panenko, který bude na MFF Karlovy Vary uveden ve světové premiéře v digitálně restaurované verzi.

Předprodej vstupenek a rezervace
Vstupenky na jednotlivá představení je možné rezervovat či zakoupit on-line na www.kinoaero.cz a www.kinosvetozor.cz, nebo na tel. čísle 608 33 00 88 (ve všední dny od 10.00 do 17.00).
Předprodej vstupenek na Oficiální ozvěny funguje v kině Aero denně od 17.00 do 21.00 a v kině Světozor denně od 12.30 do 21.00, o víkendu od 10.30.
Každé z kin prodává vstupenky i do kina druhého. Vstupenky je možné také zakoupit online.

Vstupenky na filmy jsou v ceně 100 Kč do kina Aero, 120 Kč do kina Světozor (pokud není uvedeno jinak).

Všechny filmy jsou buď v češtině, nebo s českými titulky.
Většina z nich je navíc i „English friendly“ (v anglické verzi nebo v české verzi s anglickými titulky, či v jiné jazykové verzi s anglickými podtitulky). Tuto informaci najdete v programu na webových stránkách kin.

Časy projekcí:
Aero - 20.30 a 22.30
Světozor Velký sál – 16.00, 18.30 a 21.00
Světozor Malý sál – 18.00 a 20.30.
(pokud není uvedeno jinak)

Kompletní program najdete na tránkách kin www.kinoaero.cz a www.kinosvetozor.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.