Share |

Otvíračka Jam & Co: Restaurace, kde budeme pečení vaření

foto jam+co

Jak už jsme vám říkali, Mike Trafik a Jakub Čermák otevírají v dubnu asijskou hospodu. Byli jsme na pop-up party, a už teď je jasné, že to nebude jen další asian fusion restaurace.
 
V první řadě se od ostatních liší svou tapas koncepcí. Tapas je geniální způsob servírování. Nejde o to co podáváte, ale o velikost porcí. Ty jsou menší a vy toho tak během jediného večera můžete ochutnat mnohem víc než obvykle. A tady by bylo zásadní chybou nevyzkoušet všechno, co zvládnete.
 
Atmosféra byla příjemně neformální, obsluha velice milá a profesionální, prima způsob jak strávit večer.
Koukněte se na 66 fotek ve FB fotoalbu.
No a samotná jídla? Ty jo! Ohňostroj! Exploze! Paráda! Přesně tohle mi jelo hlavou, když jsem ochutnala zdejší konfitovaný bůček na kopřivovém listu. Bylo to tak dobrý, že by mi to na jeden večer nejspíš stačilo, ale v rychlém sledu následovali vážní konkurenti - liči s mozzarellou a výtečným česnekovo-bazalkovo-chilli dipem, šťavnaté kousky kuřete s luxusní arašídovou omáčkou, několik druhů závitků - třeba korejské čerstvé, kachní smažené, s trhaným hovězím a další. Výborně tu umí zkrátka všechny druhy masa včetně krevet, mušlí a tak.
A jako dezert jsme dostali báječnou sladkou rýži se zmrzlinou z jackfruit (chlebovníku, chcete-li); jako u všeho ostatního i tady byly chutě přesně vyvážené.
 
Všechny suroviny jsou samozřejmě čerstvé; ve sklepích mají pestrou bylinkovou zahrádku, takže tady rozhodně žádný unavený koriandr nepotkáte.
Každá porce je zkrátka dokonalá - chuťově i vizuálně, jak se můžete přesvědčit na fotkách.
 
Jaké bude zdejší menu se první hosté dozví na apríla (doporučuji rezervaci!), zkouška provozu každopádně slibuje skutečný zážitek a my se sem rozhodně vrátíme.
 
Kdy: 1. dubna 2016 a dál!
Kde: Krymská 1, Praha 10 - Vršovice
Telefon: 773 901 147
http://jamandco.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.