Share |

Osmý Ponton: PLACES, DOWNBELOW a BRATŘI

Třetí srpnový Ponton bude trochu temný, posuďte sami...

PLACES 
První část invaze z dalekého severu, konkrétně z Ostravy, reprezentují Places. Tahle pětičlenná kapela se zpěvačkou v čele je poměrně často k vidění a slyšení v Praze, ale ponton je prostě ponton. Čekejte shoegaze, nekonvenční pop a tak. Album Distant Edges nahráli ve studiu Animan s Tomášem Neuwerthem a vyšlo loni na jaře na labelu X Production a oblíbila si ho rádia jako Radio 1, Wave nebo slovenské Radio FM. 

DOWNBELOW
Z industriálního severu jsou i Downbelow. Kdyby byli z Prahy, už dávno jsou z nich hvězdy kytarové scény. Jenže jsou z Frýdku-Místku a nemají takovou lanovku za štěstím jako David Stypka, navíc jsou oproti němu i méně komerčně stravitelní. Jejich skvělé druhé album Decameron Locis je přirozeným tokem přetavené inspirace Interpol, Editors, Moving Units, Joy Division nebo Echo and the Bunnymen. Chytlavé, hravé, zadumané, načichlé mystikou Jeseníků, jednoduché a skvělé.

BRATŘI
Bratři Ondřej a Jirka Veselí jsou dvojčata a oba samostatně cirkulovali v různých kapelách bezmála deset let. Dohromady je svedlo paradoxně až společné angažmá na bicí v kapele Cartonnage studiového vykuka Armina Effenbergera. I díky tomu v nich vzplála láska pro sofistikovanou elektroniku – mezi svoje vzory uvádějí třeba Jona Hopkinse, Trentemøller nebo M83. Bratři na ponton chystají speciální taneční set. 

HEADLINER 8th PONTON
22. srpna 2017 od 19:00 do 22:00
Střelecký ostrov pod Mostem Legií, Praha 1
VSTUP ZDARMA 
headliner.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.