Share |

Oslavy příchodu Roku draka s Jaroslavem Duškem právě začaly

foto songfest.cz

Čínská zpěvačka Feng-yün Song, herec a moderátor Jaroslav Dušek a řada dalších hudebníků a umělců oslaví od 19. do 22. ledna ve čtyřech městech České republiky na koncertech nazvaných „Songfest.cz 2012“ příchod nového roku dle lunárního kalendáře.

 Již 5. ročník těchto oslav se ponese tentokrát v duchu nadcházejícího Roku draka. „Rok draka začíná 23. ledna, kdy mu předává vládu Rok zajíce. Tento rok je energeticky nejsilnějším obdobím z celého cyklu čínského zvěrokruhu. I proto je v tamější astrologii roku 2012 přisuzován velmi dynamický pohyb. Lidé narození v tomto znamení se mohou těšit na výraznou pozitivní proměnu, ostatní se povezou na vlně pozitivní dračí energie,“ říká Feng-yün Song. Oslavy propuknou 19. ledna v pražském Paláci Akropolis a budou pokračovat dále v divadle Drak v Hradci Králové, v Městském divadle Český Krumlov a nakonec 22. ledna v Domě kultury Metropol v Českých Budějovicích. Kromě nového šansonově laděného písňového programu Fen-yün Song a Tria PUO diváci ve všech městech uslyší čínskou loutnovou virtuozku Gao Yingying. Další hosté se liší dle místa konání: v Praze to budou písničkář Jan Burian a perkusionista Miloš Vacík a Tam Tam Orchestra. V Hradci Králové opět Jan Burian a dále mezzosopranistka Tereza Roglová a zpěvačka Alice Holubová s kapelou Majerovky. V českém Krumlově návštěvníci uslyší šansoniérku Ester Kočičkovou s Lubomírem Nohavicou a japonskou cembalistku a klavíristku Kayoko Zemanovou. V Českých Budějovicích Jaroslav Dušek uvede s Malou Vizitou premiéru Legendy o drakovi. Tradičně se návštěvníci mohou těšit ve všech místech na dětský program, dílny, barevný jarmark, dračí tombolu, diskuzní fórum, čajovnu s originálními čaji z celého světa nebo ukázky bojových umění a asijských tanců.

Lidé ve znamení draka dostanou „dračí dárek pro štěstí“ . Vstup je zdarma až do začátku koncertu v 19 hodin. Ceny a předprodej  v Ticketpro a v pokladnách všech festivalových scén.
Songfest.cz 2012 – Rok draka:

19. ledna – Praha / Palác Akropolis
Feng-yün Song a Trio PUO, Jaroslav Dušek. Hosté: Gao Yingying, Jan Burian, Miloš Vacík a Tam Tam Orchestra.

20. ledna – Hradec Králové / Divadlo Drak
Feng-yün Song a Trio PUO, Jaroslav Dušek. Hosté: Gao Yingying, Jan Burian, Tereza Roglová, Alice Holubová a Majerovky.

21. ledna – Český Krumlov / Městské divadlo Český Krumlov
Feng-yün Song a Trio PUO, Jaroslav Dušek. Hosté: Gao Yingying, Ester Kočičková a Lubomír Nohavica, Kayoko Zemanová a Kenya Sató.

22. ledna – České Budějovice / KD Metropol
Feng-yün Song a Trio PUO, Jaroslav Dušek. Hosté: Gao Yingying, Malá Vizita s premiérou představení Legenda o drakovi.

Program festivalu v jednotlivých městech:

16:00 - 23:00 Barevný jarmark
16:00 - 18:00 program pro děti a rodiny
18:00 – 18:30 čajový obřad
19:00 - 21:00 koncert Roku draka (první část)
20:50 Šamanský rituál pro novoroční požehnání
21:00 - 21:20 diskusní fórum tématu roku "O času draka"
21:30 tradiční čínský lví tanec pro štěstí k přání štěstí roku draka 2012
21:40 Dračí tombola
21:20 - 22:00 koncert Roku draka (druhá část)
22:00 - 23:00 tančírna Tanec s drakem
 
 
www.songfest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.