Share |

Oslava jara a Perský Nový rok počtvrté v Praze i v Brně

foto: pořadatel akce

Hudební akce je připravena na 24. března 2017 v pražském Divadle U Hasičů (Římská 45, Praha 2). Právě tady se v 19.30 hodin uskuteční koncert k oslavě prvního jarního dne a zároveň perského Nového roku, který po celém světě slaví víc jak 300 milionů lidí. Vstupenky jsou již k dostání od 250 Kč na webu divadla a v předprodejních sítích.
 
Oslava, jak se tomu ještě říká, „Nového dne” se uskuteční v Praze počtvrté. V návaznosti na předchozí ročníky pozval perský kytarista a zpěvák Shahab Tolouie k účasti výjimečné umělce, aby se během večera jejich životní láska k hudbě a tanci propojila v ojedinělém společném vystoupení na znamení znovuzrození přírody.
 
Během večera zazní vášnivá a mystická persko-španělská fúze v podání mezinárodně uznávaného perského hudebníka Shahabа Tolouie s kapelou. Jarním sluníčkem zazáří půvabná interpretka lidové hudby Latinské Ameriky – zpěvačka Marta Töpferová, kterou doprovodí Venezuelan Ernesto Chuecos na kytaru. Hudební fúzi tohoto večera zpestří i španělský host Arturo Soriano, hrající na flétnu a saxofon. Na strunné nástroje doprovodí český kytarista Tomáš Vychytil a baskytarista z bývalé Jugoslávie Gavrilo Aleksič, rytmickou stránku zajistí Carlo Zegarra z Peru. Dalšími zajímavými hosty jsou Pavel J. Ryba a Martin Ivan. Divadlo precizním flamenkem roztančí Petra Šťasná. Nebude chybět ani unikátní tříkrký nástroj fusetar, který byl vytvořen podle návrhu Shahaba Tolouie a proslul v médiích jako klenot ve světě hudebních nástrojů.
Večer uvede řecká zpěvačka Martha Elefteriadu.
 
Letošní ročník Oslav příchodu jara a perského Nového roku se uskuteční také 22. března v brněnském Metro Music Baru (Poštovská 6, Alfa-Pasáž, Brno), kde od 20.00 hodin vystoupí Shahab Tolouie s kapelou a česko-perská formace The Entropies. Vstupenky již lze zakoupit v síti smsticket.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.