Share |

Originální pop-up winebar v Praze hostí družstevní mejdan

foto: pořadatel akce

Jediný pop-up winebar v Praze, spojující neokoukaná naturální vína, neformální prostředí a dobrou elektronickou hudbu (pod heslem “vinná party, po kterém vás nebude bolet hlava“) se příští úterý koná už po šesté, tentokrát v Jatka78. Volba místa není náhodná: jak napovídá i název akce, tématem aktuálního Družstva je zabijačka tak trochu jinak.
 
Konceptu odpovídá výběr vín - těšit se můžete na 14 přírodních vín z ČR i zahraničí s důrazem na řízná bílá a hřejivá červená. A samozřejmě vína oranžová a šumivá, protože to Družstvo prostě baví. Vinařství Osička, Marada, Winepunk, Koráb… všechny detaily postupně odtajňují na Facebooku. Degustace je zcela volná a neřízená, platí se jen vratná záloha za sklo a pak skutečná konzumace po sklence (1dl á 50 - 120 Kč) nebo lahvích, kterou vám spočítají na konci.
 
Jídelní část zabijačky obstará vyhlášené The Real Meat Society / Maso a Kobliha: sendviče s masem i vnitřnostmi, vege varianta se sýrem z farmy Javorník a samozřejmě jejich legendární koblihy.. 
 
Navíc ve spolupráci se spřízněným Akari Skirts připravilo Družstvo speciální limitovanou edici sukní a triček v družstevních a jatečních barvách, kterou na místě představí.

/VIDEO/ /FB EVENT/

Družstvo je spontánně vzniklý (spontánně kvašený, chtělo by vzhledem k oboru říct), který založilo ho 6 vínem postižených přátel, každý trochu jinak (sommelieři z La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, vinný blogger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín a DJ Winegeek.cz a foodbloggerka Coq au Vin - profily všech najdete na www.druzme.se). Cílem je zbavit pití vína snobského odéru a zaprášenosti, které se kolem vína občas vznáší. A uživatelsky příjemným způsobem neformálního mejdanu přiblížit lidem to nejzajímavější z vinného světa - malé, často ještě neobjevené vinaře pracující poctivě a bez chemie, zapomenuté šarže a experimenty.. zkrátka věci, ke kterým se člověk často jen tak nedostane. Akce se koná pokaždé na jiném, neobvyklém místě - od první edice v EMA přes Forbidden Spot, loď u Libeňského Mostu, Výletnou nebo zahraniční edici ve Vídni.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.