Share |

Do kalendáře: Dyzajn márket bude 15. prosince

Dyzajn márket, prodejní výstava autorské tvorby českých návrhářů a designérů
Piazzeta Národního divadla, 15. 12. 2013 od 10:00 do 19:00

Vrhněte se na letošní vánoční nákupy trošku jinak - originálně, a vyhněte se přeplněným obchodním centrům, kde hrají neustále dokola ty samé koledy. Co si shánění dárků zpříjemnit a v klidu vše nakoupit na jednom místě bez strkanic, dlouhých front, a to vše na čerstvém vzduchu? Nadělte pod stromeček poctivý design, zahřejte se svařákem a zhlédněte módní přehlídky. To vše bude vánoční edice Dyzajn márketu, která se uskuteční 15. prosince 2013 na stříbrnou neděli, již tradičně na piazzetě Národního divadla.
 
Dyzajn
Jelikož se Dyzajn márket na piazzetě Národního divadla koná pravidelně, mezi návrháři a designéry má v řadách účastníků své stálice. Nebudou tedy chybět odvážné šperky minimon, originální brože qplusbodka, vtipné punčocháče PipiPunk, diáře a kalendáře …little illustrations, móda a doplňky z Julius FashionShop, streetové oblečení ATOM RAT, krásný porcelán ze Studia Malíská, upřímné brože le_tro, kabelky a pouzdra ZasPas, origami šperky atelier MATE, steampunkové šperky skynet, kožené kabely Eggo či obchůdek Kuráž.
 
Novinky
Jako na každém Dyzajn márketu, i tentokrát se představí nováčci. Vašeho neklidného teenagera jistě potěší longboardy od LIL LU, k lenošení a odpočinku Vás zlákají sedací vaky Funny bunny, kdo si rád zdobí domov příjemným světlem, nechť navštíví skládané lustry LightningFold. Kdo si hraje, nezlobí a pro ty nejhodnější děti má Ježíšek nachystané dekorace do dětských pokojíčků od Kuskus decor. Pro milovníky kůže budou k vyzkoušení boty značky chobot či kožené tašky a pásky od KERTAG. Chybí-li Vám v zimě vůně dřeva, jistě si vyberete dřevěný dárek u Gregiho dílny či WooDoo. Parádnice se můžou ozdobit minimalistickými náramky Ooops. Pro každého se na Dyzajn márketu najde dárek.
 
Doprovodný program
Děti jsou vítány! Proto pro ně bude od 11:00 nachystané divadélko Buchty a loutky s pohádkou Andělíček Toníček. Od 16:00 zapěje pěvecká skupina Carillon vánoční koledy. Těšit se můžete také na módní přehlídky, které Vás přenesou do zimní pohádky. Jako první se představí dámská elegantní, ale zárověň nápaditá móda Veršatyl, která bude doplněna o moderně folklórní kabelky Goshico. Dále se Vám předvede oblečení z designového obchodu Pour pour společně s kabelkami ZasPas. Modelky budou učesány prestižním salonem Franck Provost a nalíčeny profesionálními vizážistkami z Make Up Institute Prague. Přehlídky startují ve 13:00.
 
Občerstvení
Zahřejte se pravým vánočním svařákem u Café Jericho, pokud máte raději čaj, zkuste netradiční Matcha Tea. Kávomilové si jistě vyberou z nepřeberné nabídky Mammacoffee. Na Vánoce těstoviny? Proč ne. Pokud vyzkoušíte ty od PastaArt, nebudete chtít žádné jiné. A jelikož jsou svátky vánoční hlavně o sladkém, rozhodli jsme se, že Vám to tedy pořádně osladíme, a to hned trojkombinací sladkých nováčků – dorty od Upekla, něžnými makronkami od sweeties a veganskými cupcakes od Sweets'n'Sins, kteří ve spolupráci s Maruškou z módního blogu Co si dneska vezmu na sebe!? připravují speciální „vánoční Dyzajn márket“ chuťovou kombinaci. A čokoholici zaplesají nad nádhernými čokoládovými uměleckými díly od Chocomaze.
 
Podporujeme
Na Dyzajn márketu opět podpoříme charitativní projekty. Půjde o občanské sdružení Green Doors zabývající se zejména začleňováním lidí, kteří onemocněli schizofrenií nebo jinou duševní nemocí, na otevřený trh práce. Dále pak o obecně prospěšnou společnost Elpida pro seniory, která podporuje seniory v aktivním životě a charity design shop domácího hospice Cesta domů, který zajišťuje důstojnou péči o dlouhodobě nemocné.
 
„Prodejní výstava autorské tvorby - ráda nakupuji u designérů originální umění, šperky, módu, doplňky - hlavně před Vánoci. Jsou to za dobrou cenu originální dárečky. K tomu všemu příjemný doprovodný program a neopakovatelná atmosféra.“ říká Terezie Tunková, hlavní organizátorka akce.
 
Recyklujeme
Poprvé se na Dyzajn márketu objeví i kontejnery na recyklování. Chceme být nejen originální, ale také kamarádští k přírodě. Na piazzetě proto najdete označená místa, kde můžete sami roztřídit plast, papír a sklo, a tak nám pomoci být lepší a ohleduplnější k životnímu prostředí. 
 
Vstup zdarma
Bezbariérový přístup
Děti a psi vítáni
 
www.dyzajnmarket.com
www.facebook.com/dyzajnmarket


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.