Share |

Organizátoři Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2018 uspořádali Společenský večírek

Na jaře příštího roku se již poosmadvacáté uskuteční Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER, jehož pořadatelem je Janáčkova akademie múzických umění v Brně. Termín festivalu je stanoven na 17.–21. dubna 2018.
 
Divadelní inscenace hlavního programu budou již tradičně uvedeny na scénách Centra experimentálního divadla (HaDivadlo, Divadlo Husa na provázku a Divadlo U stolu), které je zároveň spolupořadatelem festivalu, a scénách JAMU v Brně (Divadelní studio Marta a Divadlo na Orlí).
První veřejnou akcí nadcházejícího ročníku byl Společenský večírek, který se uskutečnil v pondělí 16. října 2017 v Divadle na Orlí. Zde se sešli příznivci festivalu a stálí i noví partneři, kteří měli možnost se setkat s organizátory. Večerem prováděl studentský koordinátor Stano Čaban, který představil vizuální styl a zastřešující téma, od kterého se budou odvíjet zejména offprogramové aktivity, scénografické a marketingové výstupy festivalu. V průběhu večera se ujal slova i prof. Mgr. Petr Oslzlý, ředitel festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER, a poděkoval všem partnerům za spolupráci.
Téma letošního ročníku LOSING GROUND je chápáno jako životní situace, kdy jsme nuceni vystoupit z naší komfortní zóny, potlačit strach a nelpět na zažitých postupech či názorech. Tento motiv je chápán pozitivně jako rozvoj naší osobnosti skrze bourání starých a hledání nových hodnot v rychle se měnícím a rozvíjejícím světě. Téma budou přibližovat tři postavy, a sice Příroda, Kultura a Budoucnost. První z postav byla již představena při pohybové performanci, na které se podíleli studenti JAMU. S tématem úzce souvisí i podoba vizuálního stylu, jehož autorkou je Lenka Řezníčková, studentka třetího ročníku scénografie Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.
Vrcholem večera bylo slavnostní představení ambasadora, kterým se pro chystaný ročník festivalu stal Jiří Bartoška. Z plátna prostřednictvím videozáznamu pozdravil, popřál hodně štěstí a vyslovil radost z možnosti se na festivalu podílet.
Festival SETKÁNÍ/ENCOUNTER je událost, díky níž se mají možnost potkat studenti divadelních škol z celého světa. Mimo pravidelné účastníky ze zemí Visegrádské čtyřky a ostatních evropských států ho každoročně navštíví alespoň jeden stát ze vzdálenějších části světa, jako například Taiwan, Jihoafrická republika či USA. Nejbližší sousedé ze Slovenska jsou reprezentováni studenty Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, na české scéně jde o studenty JAMU v Brně a DAMU v Praze. V současné době probíhá sběr přihlášek. Seznam vybraných škol bude znám na přelomu ledna a února 2017.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.