Share |

Odborná porota rozhodla o nejzajímavějších doplňcích pro stylový Fiat 500X

foto: 2media.cz

V česko-slovenské genderově vyrovnané porotě se potkali jak přední designéři a teoretici, tak ilustrátorka, módní návrhářka a automobilový publicista. Šest členů v čele s architektem a designérem Jiřím Pelclem hodnotilo především originalitu a potenciál soutěžních nápadů.
 
 
Na Projektu X mě zaujal neobvyklý způsob, jak dospět k výsledku – tedy zapojení široké laické veřejnosti s následnou spoluprací s designéry. Málokdy se v první řadě hodnotí nápad,“ řekl Jiří Pelcl.
 
 
 
Autorky vítězných návrhů a výherkyně vozů Fiat 500X: 
SK – Lucia Ftáčniková PŘEBALOVACÍ PULT (spolupráce Anna Marešová)
ČR – Michaela Bělohradská X CAMP (spolupráce Václav Mlynář)
 
Nakonec jsme jako porota, složená s mužů a žen, dali přednost důmyslným praktickým pomocníkům, rozšiřujícím možnosti vozidla. A pokud by se nápady obou vítězek opravdu realizovaly s myšlenkou na jejich výrobu a zařazení do alternativního vybavení vozu, není pochyb o tom, že by je jistě ocenilo nejen mnoho žen, ale celých rodin“, vysvětluje rozhodnutí poroty Tereza Bruthansová.
 
V české části soutěže zvítězil X Camp neboli multifunkční skládací doplněk Michaely Bělohradské. Složený jej lze snadno umístit do kufru vozu, kde může rovněž sloužit k pohodlnému přebalení kojence a zároveň díky němu během chvilky proměníte Fiat 500X v campingový vůz. Tento multifunkční skládací stan se samonafukovací konstrukcí společně se soutěžící rozpracoval designér Václav Mlynář. „X Camp mě oslovil od prvního pohledu a přečtení prezentace. Tento nápad se mi zdá praktický a opravdu často využitelný. Dívám se na problematiku z pohledu velké rodiny s dětmi, která ráda a často cestuje. Myslím si však, že je stejně dobře využitelný pro bezdětnou rodinu a vlastně kohokoliv, kdo jezdí často po výletech,“ říká módní návrhářka a majitelka galerie Harddecore Josefina Bakošová.
 
Ve slovenské části soutěže zvítězila Lucia Ftáčniková, která ve spolupráci s designérkou Annou Marešovou rozvinula myšlenku přebalovacího pultu pro miminka umístěného do interiéru vozu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.