Share |

Ochutnali jsme nové menu Hard Rock Café

foto HRC

Při příležitosti představení nového menu jsme byli pozváni HRC. Akce to byla zábavná – kromě ochutnávky mnoha jídel, k čemuž se samozřejmě ještě vrátíme, jsme si pod vedením barmana namíchali sami koktejl, v kvízu jsme vyzkoušeli svou paměť a pohotovost (Proti šedi obstálo velmi dobře:)) a dozvěděli se mnoho zajímavých informací.
Věděli jste třeba, že Hard Rock není jenom síť 140 kaváren v 56 zemích, ale že Hard Rock International zahrnuje i 19 hotelů a 9 kasin? Že vlastní největší sbírku hudebních předmětů na světě (jako první memorabilii věnoval Eric Clapton svou kytaru) a pořádají různé hudební akce po celém světě?
My jsme tentokrát přišli hlavně kvůli jídlu a ochutnávka byla hodně pestrá.
Z předkrmů nás zaujalo především Jumbo Combo – ideální pro ty, kteří toho chtějí ochutnat co nejvíc: křidýlka naložená v pikantní marinádě, cibulové kroužky, Tupelo (kousky kuřecích prsou obalené ve speciální směsi koření), bramborové půlky plněné sýrovou omáčkou a slaninou), to vše doplněné několika druhy omáček. Vřele doporučuji Hickory Barbecue a medovou hořčici, pro milovníky jemnějších chutí zase zakysanou smetanu či omáčku z modrého sýra.
Součástí Jumbo Combo je i špenáto-artyčokový dip, u kterého se prostě musíme zastavit. Je to naprosto dokonalá směs špenátu, artyčoků, smetanového sýra a Pecorina Romano. Vše je naprosto čerstvé. Dip si lze objednat i jako samostatný předkrm, podávají ho s parmezánovým pečivem. Určitě zkuste!
 
Ochutnali jsme samozřejmě i zdejší sendviče a burgery. Nejvíc nás potěšil The Texan s trhaným uzeným vepřovým masem, chilpotle barbecue omáčkou, čedarem, smaženými jalapeňos a cibulkou. Příjemně pálivý, výborná lehce uzená chuť masa.
Zajímavý je Grilled Chicken Arugula Salad – rukola, tenké plátky kuřete, kořeněné pekanové ořechy, sušené brusinky, čerstvé pomeranče, feta a citronový balsamicový ocet. Salát je velice osvěžující, bohužel je tam tolik surovin, z nichž každá je výrazná, že ve výsledku tak nějak zanikají. To je společným znakem většiny nabízených jídel – kvalitní čerstvé suroviny nevyzní, jelikož jich je zkrátka příliš mnoho, což je veliká škoda.
 
Novinkou mezi nápoji je mimo jiné koktejl Magical Mystery Mojito – Hedrick´Gin, bezinkový sirup, okurkový sirup, čerstvá limetková šťáva, máta a kus okurky. Nejste-li moc na sladké, neváhejte požádat barmana o odlehčenou verzi, ochotně vyhoví.
Kdo naopak sladké vyhledáváte, vyzkoušejte třeba zdejší cheesecake se zapečenými sušenkami Oreo, nebo Hot Fudge Brownie – vanilková zmrzlina, brownie, ořechy, horká čokoláda, šlehačka a nezbytká třešinka navrch:)
 
 
Místo: Hard Rock Café Praha, Malé náměstí 3
Kdy: 20. dubna 2015
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.